За Биляна Дудова винаги има място в отбора, обяви селекционерът

...
За Биляна Дудова винаги има място в отбора, обяви селекционерът
Коментари Харесай

Петър Касабов: За Дудова винаги има място, но в друга категория


За Биляна Дудова постоянно има място в тима, разгласи селекционерът на женския народен отбор по битка Петър Касабов. Той обаче посочи, че международната и европейска шампионка ще би трябвало да взе участие в категория до 59 кг, тъй като е избрала да пропусне преборването с Тайбе Юсеин до 62 кг.

" Преборването се провали не поради Тайбе, а поради нежеланието на екипа на Биляна. Треньорът на националния тим дефинира датата и постоянно се позволява 2 кг толеранс ", посочи Касабов.

Скандалът избухна дни преди европейското състезание в Будапеща. Казусът поражда с решението на Дудова и треньора й Георги Калчев през 2022 година тя се качи в олимпийската категория до 62 кг. Там обаче титуляр е бронзовата медалистка от олимпийските игри в Токио - Тайбе Юсеин. Досега конфликт сред двете нямаше, тъй като Дудова се бореше при 59-килограмовите. Именно там тя стана европейска и международна шампионка. Но тази категория не е олимпийска.

От есента насам девойките се срещат два пъти на тепиха и си разменят по една победа. Федерацията взема решение да им провежда финално преборване. Която завоюва - отива на европейско. Преборване обаче няма, а Управителния съвет избира за Унгария да пътува Тайбе.

Дудова е безапелационна, че е спазила разпоредбите, избрани от федерацията. Тя твърди, че преборването е пропаднало, тъй като съперничката й е била по-тежка от допустимото на кантара.

Президентът на централата Христо Маринов стовари цялата отговорност точно върху националния селекционер Петър Касабов, който е подал Биляна Дудова при 59-килограмовите.

Според обява на уеб страницата на федерацията, преборването е осуетено, тъй като Юсеин е била по-тежка от допустимите 62 кг на категорията.

Дудова се оплака и от размера на своята заплата, която съпостави с възнаграждението на чистачка. Тя добави, че се усеща мачкана и унижавана.

Европейското състезание стартира на 28 март.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР