За българският спорт от много години насам и дъждът е

...
За българският спорт от много години насам и дъждът е
Коментари Харесай

Затварят София. 13 години Левски чака европейска вечер

За българският спорт от доста години насам и дъждът е празник. Свалихме доста равнището и във футбола, по тази причина критериите за страсти, наслада и триумфи много се трансформираха.

Но въпреки всичко!
-->
Днешният ден ще остане като един от влиятелните в новата история на родния футбол, тъй като едновременно в страната ни ще гостуват две сериозния имена от Западна Европа.

Доста по-голям футболен празник обаче се обрисува в столицата, където от 20 часа довечера, Левски посреща немския Айнтрахт (Франкфурт) на националния стадион. Предаването е по Диема спорт.

Ясно е, че възможностите на " сините " за елиминиране на противника са на пръв взор пренебрежими, само че без значение от изхода на терена, европейският футболен празник е премията, която почитателите ще получат.

Истина е следната. Победите над Шкупи, Апоел Беер Шева и даже над ПАОК, са си триумфи за местна консумация. 

Такива мачове обикновено не вълнуват никого с изключение на директно забърканите, за разлика от мачовете против отбори от ранга на Айнтрахт, когато по една или друга причина, милиони почитатели ще чуят в тази ситуация за Левски.

" Да забележим европейската реалност ", както се изрази треньорът Николай Костов, тъй като днешният конкурент на Левски е същински представител на тази далечна за нас реалност.

Това е отбор, който в последните три години би тимове като Барселона, Арсенал, Интер и Бенфика, стигна до дузпи с Челси и игра Суперкупа на Европа против Реал.

Днес този отбор гостува в София, а почитателите на Левски ще изживеят дълго чаканият си европейски празник.

Периодът е дълъг и непосилен. 13 години. Толкова минаха от последните значими мачове на Левски против западни отбори, когато през 2010-а воденият от Ясен Петров отбор бе в групите на Лига Европа със Спортинг, Лил и Гент и действително бе на един безразсъден автогол от превъзмогването на тази група.

17 години. Толкова пък изминаха от последния случай, когато " сините " извършиха " Васил Левски " в европейска борба. Това се случи в паметния сезон в групите на Шампионска лига, като последното домакинство бе против настоящия по това време европейски първенец Барселона, който победи Левски с 2:0 пред 38 000 фенове.

Вече в  онлайн ерата стотици почитатели въпреки всичко взеха решение да чакат за билети пред клубния магазин, часове преди той да отвори. Други чакаха пред компютрите и блокираха онлайн платформата за продажби, само че въпреки всичко за пет часа 35 000 билета бяха изкупени.

Независимо от крайния излаз на този конфликт, почитателите на Левски в този момент имат право на своята европейска страст и ще си я изживеят пълноценно. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР