За автобуса на Беса транс, в който загинаха 45 македонски

...
За автобуса на Беса транс, в който загинаха 45 македонски
Коментари Харесай

Властите в Скопие отнеха лиценза на Беса транс, автобусът-ковчег пътувал незаконно

За рейса на " Беса транс ", в който починаха 45 македонски жители, а седем бяха ранени в злополука на автомагистрала " Струма " в България, не е публикуван лиценз за осъществяване на интернационален свободен транспорт на пасажери, нито пък за различен тип публичен транспорт на пасажери, заяви МИА.

Автобусът не е регистриран в електронния указател на издадени лицензи, заради което на компанията " Беса Транс БТБ " се лишава лицензът за работа т.е. се не разрешава да прави активност, осведоми през днешния ден министерството на превоза и известията в Скопие.

В известието се споделя, че в министерството на превоза и известията има четири лицензирани коли на компанията " Беса Транс БТБ ", само че рейсът, който взе участие в злополуката, не е измежду тях.

Министерството съобщи, че компанията би трябвало незабавно да подава лиценза за интернационален транспорт на пасажери в министерството на превоза и известията.

Трагедията стана на 31-ия километър на автомагистрала " Струма " малко след 2 ч. през вчерашния ден, покрай разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири рейса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се възпламенява. 45 са починалите, измежду тях 12 са деца . Седем са потърпевшите, които бяха превозени в " Пирогов ". Лекарите оповестиха, че те са с леки физически контузии, само че психическото им положение е тежко.

Близки на потърпевшите и през днешния ден чакаха пред болница " Пирогов ". Официално имената на умрелите не са оповестени, защото телата към момента не са разпознати. В Република Северна Македония е почнало набиране на проби от техни родственици за осъществяването на ДНК експертиза, която ще бъде направена у нас.

Вчера в България са пристигнали македонски лекари по правосъдна медицина и чакат позволение да се включат в обработването на ДНК пробите от починалите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР