За 3.20 лв. на човек и с включени разходи за

...
За 3.20 лв. на човек и с включени разходи за
Коментари Харесай

Борис Бонев: Има политическа воля от всички групи в СОС да се нам...

За 3.20 лева на човек и с включени разноски за превоз, няма по какъв начин да бъде обезпечена качествена храна за ползвателите на обществената услуга, съобщи Бонев. Търсят се варианти да се дофинансира програмата „ Топъл обяд “ от бюджета на Столичната община, тъй че цената да стане такава, че да се обезпечава качествена храна, сподели общинският консултант. Той акцентира, че е имал съмнения дали има смисъл да продължава тази стратегия във типа, в който е сега. " Защото не съм сигурен, че за ползвателите е по-добре да ядат отпадъци или да не ги ядат изобщо ", съобщи Борис Бонев. 

 

Той заяви, че през днешния ден беше стихотворец ангажимент, че има политическа воля от всички групи да се откри това в допълнение финансиране, тъй че цената на човек да стане съответна и при провеждането на публичните поръчки, освен да има интерес от компаниите, които да дават тази храна, само че и тя да бъде качествена.

Общо 1089 жители в София са ползватели на обществената услуга " Топъл обяд " по процедурата " Осигуряване на топъл обяд " на Програмата за храни и главно материално подкрепяне, съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс. Столичните региони с контракт по програмата са 14. Това са " Банкя ", " Възраждане ", " Връбница ", " Изгрев ", " Илинден ", " Красна поляна ", " Люлин ", " Овча купел ", " Подуяне ", " Средец ", " Сердика ", " Слатина ", " Красно село " и " Оборище ".

 

В регион " Надежда " общинското дружество " Социален патронаж " обезпечава обяд на общо 200 обществено слаби. Обядът е на стойност 6 лв., само че там тази сума се покрива напълно от бюджета на Столичната община, съобщи Бонев. Той сподели, че предприятието " Социален патронаж " храни общо 1400 души при потенциал 1200. Затова по думите на Бонев в най-кратки периоди ще бъде възложен регистриран отчет, в който ще се каже какво е техническото положение на предприятието, какви са потребностите от вложения, подобряването и повишението на потенциала. Целта съгласно Бонев е последователно всички стратегии, свързани с обезпечаване на храна за нуждаещите се, да се случват през общинското дружество.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР