За 2017 г. България е пропуснала да събере данък Добавена

...
За 2017 г. България е пропуснала да събере данък Добавена
Коментари Харесай

ЕК: България е пропуснала да събере ДДС за 625 млн. евро през 2017 година

За 2017 година България е пропуснала да събере налог " Добавена стойност " (ДДС) за 624 милиона евро (11 на сто), демонстрират данни, показани през днешния ден от Европейската комисия.

Общо страните в Европейски Съюз са пропуснали да получат Данък добавена стойност за 137 милиарда евро, показва Българска телеграфна агенция.

В съпоставяне с предходни години разликата сред дължимия и събрания Данък добавена стойност е по-малка, само че към момента е забележителна, се показва в известието на комисията. Тази забележителна разлика сред дължимия и събрания Данък добавена стойност още веднъж демонстрира потребността от смяна на разпоредбите и от нараснало съдействие сред страните в Европейски Съюз. С разликата сред дължимия и събрания Данък добавена стойност се мери успеваемостта на ограниченията във всяка страна за използване и съблюдаване на разпоредбите, като по този метод се прави оценка на пропуснатите доходи поради данъчни измами, отбягване на налози, неплатежоспособност, финансова несъстоятелност и неправилно установяване на размера на дължимия налог, разяснява комисията.

Най-голямата разлика сред дължимия и събрания Данък добавена стойност е регистрирана в Румъния - 36 на 100 несъбрани доходи от Данък добавена стойност за 2017 година, следвана от Гърция (34 на сто) и Литва (25 на сто). Най-малка е разликата в Швеция, Люксембург и Кипър, където несъбраните доходи от Данък добавена стойност са приблизително един %. В безусловно изражение най-голямата разлика сред дължимия и събрания Данък добавена стойност е регистрирана в Италия - 33,5 милиарда евро.

Показателите при обособените страни към момента се разграничават значително. Несъбраните доходи от Данък добавена стойност са намалели в 25 страни и са се нараснали в три. Малта регистрира спад от седем на 100, Полша от шест на 100, Кипър - с четири %. Резултатите на Словения, Италия, Люксембург, Словакия, Португалия, Чехия и Франция демонстрират понижение на разлика сред дължимия и събрания Данък добавена стойност с над два %. Тази разлика мощно набъбна в Гърция (2,6 на сто) и Латвия (1,9 на сто), и малко - в Германия (0,2 на сто).

В номинално изражение разликата сред дължимия и събрания Данък добавена стойност е намаляла през 2017 година с 8 милиарда евро и доближава 137,5 милиарда евро, като това понижение е сходно на регистрираното през 2016 година - 7,8 милиарда евро. През 2017 година разликата сред дължимия и събрания Данък добавена стойност е била 11,2 на 100 от общите доходи от Данък добавена стойност в Европейски Съюз, спрямо 12,2 на 100 през миналата година, се показва в известието /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР