За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие

...
За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие
Коментари Харесай

Българи в чужбина вдигат глас срещу Луковмарш, не искат София да е сборище на фашисти

За 18-а поредна година в столицата е планувано факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш, проведено от националисти. Часове по-рано съперници на проявата ще показват под мотото „ Без нацисти по улиците! Срещу Луковмарш се оповестиха и десетки българи, живеещи в чужбина. Те поддържат контрашествието, което е под мотото " Без нацисти по улиците ". Нашенците в странство споделят " Стига на Луковмарш " с голям брой постове в обществената мрежа и апели за онлайн събития.

Ето и какво са разгласили на страницата си във Facebook:

" Пак е февруари и отново виждаме, че Български народен съюз крои проекти една вечер да върви да марширува по централните софийски улици. Това се прави в стройни редици, най-вече от мъже, някои в униформи, други с тъмни качулки или барети, доста бръснати глави, които разнасят факли в нощта, веят флагове с рунически знаци, скандират “Луков генерал” и тържествено пристъпват с афиш: “Бъдещето ни принадлежи”.
Луковмарш!?! Кой? Марш на лука? Не, не. Посветен е на български военачалник от предишния век, Христо Луков, националсоциалист, тясно обвързван с Германия, поддръжник на Хитлер и Третия райх, лидер на една от най-масовите български нацистки организации - Съюз на българските национални легиони. На Луков марш в София всяка година идват почитатели на фашизма и хитлеризма от България, Европа и дори от други континенти.
Ами това е огромен срам! Резил е София да става сборище на нацисти и фашисти, за които е невероятно и нелегално да се изявяват в личните си страни! Резил е България да бъде отразявана в интернационалните медии като гостолюбив хазаин за хора, изповядващи човеконенавистническа идеология, отречена още предишния век с интернационален консенсус!
Резил, срам, обаче в случай че сме евреи, роми, бежанци, хора с увреждания, ЛГБТ+, дами, феминисти и антифашисти може и тръпки да ни побият като гледаме пламъците на факлите на Луков марш в нощта, тъй като през миналата година вербалните и физически нападки върху хора от тези общности от страна на неофашисти в България са многочислени и документирани.
Стига към този момент! Не на Луковмарш!

Ние, като жители отвън България, можем също да кажем НЕ на Луков марш! ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАМЕ СЕГА И ВЕДНАГА!
В митинг на марша, антимарш ще се състои в София на 12 февруари, 2022 година, 12:30 ч. на Централна баня:
https://www.facebook.com/events/1241646839662141
На 13 февруари, 2022 година ще се организира виртуална обществена асамблея " Фашизмът не е мнение, а престъпление”, в която ние също можем да се включим:
https://www.facebook.com/events/519216413100813/?ref=newsfeed

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР