За 17-ти път хиляди сърби ще излязат на шествие Сърбия

...
За 17-ти път хиляди сърби ще излязат на шествие Сърбия
Коментари Харесай

Два мащабни протеста блокират Белград frognews.bg

За 17-ти път хиляди сърби ще излязат на шествие " Сърбия против насилието ". Демонстрациите породиха след серия кървави произшествия в страната през май. Припомняме, че при един от тях 14-годишен младеж простреля 9 свои съученици и един охранител в главното учебно заведение " Владислав Рибникар ".

 

Предвижда се митингът да премине пешком от сръбския парламент по улиците до централата на публичната телевизия на Сърбия. Възмутените жители упорстват за закриване на националната периодичност на малките екрани Pink и Happy и прекъсване на таблоидите, насърчаващи езика на омразата и насилието.

 

Настоява се също така за промяната на вътрешния министър Братислава Гашич и шефа на Агенцията за сигурност и информация Александър Вулин, както и управлението на RTS и Съвета на контролиране на медиите, заяви Bulgaria ON AIR.

 

Около обяд ще започва блокадата на най-големия мост над река Сава от екоорганизации, които роптаят против Закона за устройство на територията. Природозащитниците ще останат на моста " Газела "  до 22 ч. и прекосяването през оборудването, което е част от интернационалния път Е-75, ще бъде невероятно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР