За 15 поредна година община Сопот връчи едно от престижните

...
За 15 поредна година община Сопот връчи едно от престижните
Коментари Харесай

В Сопот връчиха приза Най-хубав Вазов мустак“

За 15 поредна година община Сопот връчи едно от влиятелните с оценки за " Най-хубав Вазов мустак ". Носител на купата е журналистът на Българска национална телевизия Емил Розов.

Конкурсът за Най-хубав Вазов мустак е единственият по рода си, който се организира в границите на обичайния празник на виното и любовта в подбалканския град. Комисия избира най-достойният, който да свърже името си с това на националния стихотворец посредством мустака
Емил Розов: Никога не съм били толкоз разчувствуван и толкоз горделив с премията, която получих.Като възпитаник, след това по-късно и като студент аз бях отличен рецитатор, а един от поетите, които съм рецитирал най-вече е точно Иван Вазов.
Едно от най-важните условия за спечелването на наградата е мустакът да наподобява колкото може повече на Вазовия.
Деян Дойнов, кмет на община Сопот: Важното е да има добре поддържан мустак избраната персона, несъмнено тя е в народен мащаб, освен известни персони, могат да аплайват и хора от общината, от града и района Емил Розов: Разбира се, че полагам старание за този мустак и мога да ви кажа, че за 40 години той е бил обръснат един единствен път....на живо в едно телевизионно предаване, в което аз участвах, изпълнявах една роля при която трябваше да ме дегизират като жена.
Сред носителите на премията е още един публицист от Българската национална телевизия – починалият Димитър Цонев. Днес Емил Розов удостовери, че ще работи за реализирането на концепцията на Цонев за основаване на клуб на носителите на наградата за Най-хубав Вазов мустак.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР