За 15-а поредна година членовете на комитет „Родолюбие“ ще направят

...
За 15-а поредна година членовете на комитет „Родолюбие“ ще направят
Коментари Харесай

3-месечно бебе ще участва във възстановката на събитията от ...

За 15-а поредна година членовете на комитет „ Родолюбие “ ще създадат възстановка на събитията от 6 септември 1885 година – Съединението на Княжество България с Източна Румелия. По традиция събитието ще стартира от 19 часа пред Военния клуб, като малко по-рано родолюбците ще поднесат венци на паметника на Захари Стоянов в Дондуковата градина.

„ Участниците са сред 80 и 90. Най-малкият ще бъде 3-месечно бебе – детето на семейство, което членува в комитета, а най-възрастният участник е на 66 години и влиза в ролята на генерал-губернатора Гаврил Кръстевич “, изясни пред „ Марица “ Веско от комитет „ Родолюбие “. Той добави, че има хора, които ще вземат участие за първи път във възстановката. Те са от новвоприсъединилите се към патриотичното съдружие.

„ Ще се опитаме в тази пандемична конюнктура да създадем празника на хората и по едно и също време с това всичко да е безвредно, според противоепидемичните ограничения “, уточни Веско.

От комитет „ Родолюбие “ канят всички пловдивчани и посетители на града на възстановката от събитията на 6 септември 1885 година Там ще могат да се насладят на достоверни оръжия и униформи и да си напомнят великия исторически миг.

Програмата във връзка Съединението и празника на Пловдив стартира още сутринта с мемориален маратон и тъжествен молебен, като ще приключи с тържествена заря.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР