За 14-ти път Григор Димитров се изправя срещу носителя на

...
За 14-ти път Григор Димитров се изправя срещу носителя на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Рафаел Надал

За 14-ти път Григор Димитров се изправя против носителя на 19 трофеи от Големия шлем Рафаел Надал. Двамата излизат един против различен на полуфинал на тенис шампионата в Акапулко.

За повторно в кариерата си Григор има късмет да играе на край на конкуренцията в Мексико. Той към този момент победи Дамир Джумхур, Адриан Манарино и Стан Вавирка, с цел да стигне до полуфинала. За последно българинът игра в тази фаза от шампионата в дебютното си присъединяване през 2014 година, когато стана първенец.

Рафаел Надал има две трофеи от Акапулко - от 2013 и 2015 година (когато шампионатът се играеше на червени кортове), и за четвърти път ще играе на полуфинал в конкуренцията. По пътя към значимия мач той победи Пабло Андухар, Миомир Кецманович и Сон У-Квон.

Единствената победа на Григор над Матадора е от 2016 година От тогава Надал има 5 триумфа, като двамата мериха сили за последно през 2019 година в Монако.

Преди старта на шампионата в Мексико те организираха взаимна подготовка.
Гришо и Надал зарадваха почитателите си с обща подготовка в Акапулко (ВИДЕО) Съперник на Димитров в първия кръг е босненецът Дамир Джумхур
Първият финалист в Акапулко към този момент е явен - американецът Тейлър Фриц, който се оправи със своя съотечественик Джон Иснър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР