За 12 септември е била насрочена сватбата на гимнастичката от

...
За 12 септември е била насрочена сватбата на гимнастичката от
Коментари Харесай

Катрин Тасева: През септември трябваше да съм булка, той беше невероятен човек

 За 12 септември е била планувана сватбата на гимнастичката от националния тим Катрин Тасева и бореца Николай Щерев. Те обаче прекратиха връзките си преди този момент, а носителят на пояс " Дан Колов “ за 2011 година умря след заразяване с ковид.

И през днешния ден Тасева скърби за някогашния си другар - една от най-младите жертви на болестта у нас.

" Скоро бях на женитба на доста близка моя другарка и датата на сватбата съвпадаше с моята. Аз ѝ споделих, че на 12 септември и аз трябваше да съм младоженка, а в този момент е напълно друго. Освен това искахме да отидем дружно на олимпийските игри, даже и той да не взе участие, искаше да ме гледа. Не гледахме много-много напред в бъдещето ", спомни си Тасева пред bTV.

" Бях много смутена и доста обезпокоена. От най-близките се осведомих, от неговото семейство. Следяхме непрекъснато с моето семейство, другари, близки, треньорите ми. Всички доста откровено вярвахме, че той ще се оправи “, описа тя.

" Беше доста значима част от моя живот. Все отново бяхме сгодени и ми е оказал помощ да се изградя като човек, като персона. Беше доста грижлив човек и по всевъзможен метод се раздаваше освен за мен, а за всеки. Беше доста хубаво, доста същинско. Той е доста самоотвержен човек, същински мъжага. Според мен са останали доста малко същински мъже - по този начин да се държат, с толкоз огромно сърце и такава душа. Страхотен човек беше “, добави гимнастичката.

И през днешния ден Катрин поддържа другарски връзки със фамилията на Николай, който е наследник на международния първенец по битка от 1981 година и притежател на бронзов орден от олимпийските игри в Сеул през 1988 година Симеон Щерев.

" Щереви са едно прелестно семейство, към което бях доста привързана и доста ги обичам. Страхотни хора са цялото семейство. Щастлива съм, че съм била част от това семейство. Щастлива съм, че в моя живот е имало човек, с който ми е по този начин мъчно да се сбогувам и да допускам, че това е истина. Когато се случи това нещо, огромно избавление беше залата. Благодарна съм на треньорката ми Бранимира Маркова, която неразделно беше до мен в този миг “, сподели тя.                 

Тасева се приготвя са олимпийските игри в Токио, които бяха отсрочени с година поради пандемията. Заради по-строгите ограничения у нас, тя беше няколко месеца отвън залата, само че продължи да извършва заръките на треньорите и вкъщи.

" Трудно ми беше да си показва, че отново ще сложа трико, отново ще изляза на килима. Тези надпревари, които минаха до в този момент, бяха без аудитория. Оценявам ужасно доста публиката, надпреварите и какъв брой ни е скучно в този момент. От една страна беше добре, че се анулираха олимпийските игри, тъй като ще имам още време да си изработя съчетанията и да ги изпипаме до най-малкия подробност. От друга страна - забавя " пенсионирането ми “ с 1 година, само че това не е толкоз съдбовно. Ще мога да вземам участие на европейското състезание във Варна през 2021 година “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР