Ювентус спечели прекия спор за 3-то място във временното класиране

...
Ювентус спечели прекия спор за 3-то място във временното класиране
Коментари Харесай

Ювентус измести Рома от третата позиция в Серия А

Ювентус завоюва директния спор за 3-то място във краткотрайното класиране на Серия " А " против Рома.

Торинци се постановиха над съперниците си с 2:0, като римляните играха чудесно, притежаваха топката през голяма част от времето, съвсем всички статистически индикатори бяха в тяхна изгода, само че по този начин и не се добраха до попадение.

Точни за спечелилите пък бяха Кристиано Роналдо и Ибаняс, пратил топката във вратата на личния си тим.
 Снимка 517389
Източник:

Шампионите завоюваха всеки един мач през 2021 година, като се изключи загубата с 0:2 от Интер на " Джузепе Меаца ". Но отмъстиха на " нерадзурите " с триумф 2:1 на същия стадион в първа 1/2-финална среща за Купата на Италия.
 Интер загуби от Ювентус с 1:2 в първи полуфинален дуел за Купата на Италия
Звезден Кристиано и безконечен Буфон приближават Ювентус до край за Купата

" Старата госпожа " реализира цялостен поврат против огромния зложелател Интер 2:1

Като титуляри за домакините през днешния ден се завърнаха Войчех Шчесни, Леонардо Бонучи, Данило, Артур, Федерико Киеза и Алваро Мората.

" Вълците " реагираха добре след загубата с 0:3 от огромния противник Лацио и реализираха две следващи победи в Калчото - 4:3 над Специя и 3:1 над Верона. И двата мача се състояха в Рим, а в последните си 7 гостувания в Серия " А " " джалоросите " позволяват попадения. Така беше и довечера.

Кристиано Роналдо нямаше гол в 3 следващи дуела в шампионата, само че не записа четвърти подобен. Ако това беше станало, то щеше да бъде за първи път от 2017 година, когато португалецът още играеше за Реал (Мадрид).
 Снимка 517386
Източник:

Именно Кристиано обаче откри резултата. Той направи това в 13-ата минута, с привидно не изключително мощен, само че доста прецизен удар отвън рамките на наказателното поле. Скоростна акция на Сандро по левия фланг даде кълбото на Роналдо, който стреля задоволително добре, с цел да изведе състава си напред в резултата.
 Снимка 517390
Източник:

Шчесни " имаше работа " в няколко обстановки през първото полувреме, като при една от тях му оказа помощ и правилната, навременна интервенция на Бонучи.
 Снимка 517388
Източник:

Иначе римляните владееха топката много повече от противника, само че от това не следваше наложително нещо рисково за Юве.

След паузата нищо на терена не се промени фрапантно, като още веднъж торинци чакаха акциите на съперниците си, с цел да се втурнат по-късно в бързи контраатаки.

В 69-ата минута влезлият малко преди този момент в игра Кулушевски центрира остро и Ибаняс самичък прати топката в мрежата за оказалото се и извънредно 2:0. Зад него дебнеше Роналдо, само че по този начин или другояче не му бе дадена опция да вкара втори гол през днешния ден.

Ювентус изпревари Рома в класирането, като застана на третата позиция с 42 точки. " Вълците " са към този момент 4-и, с 40.
 Снимка 517387
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР