Ювентус отново беше наказан с отнемане на точки от италианската

...
Ювентус отново беше наказан с отнемане на точки от италианската
Коментари Харесай

"Ювентус" отново е наказан с отнемане на точки

Ювентус " още веднъж беше осъден с лишаване на точки от италианската федерация. Апелативният съд към италианската федерация (FIGC) разгласи, че ще отнеме 10 точки на клуба по делото за финансови облаги посредством подправено завишаване на цените на прехвърлянията.

След новото наказване клубът падна от второ до седмо място в, като сега е с 59 точки и губи мястото си в Топ 4, даващо право на присъединяване в Шампионската лига.

Това беше трето дело против клуба по еднакъв проблем. През април 2022 година " Ювентус " и още 10 клуба бяха оправдани. През януари тази година обаче съдът на федерацията от " Ювентус ". Впоследствие Апелативния съд към Италианския олимпийски комитет (CONI) наказването и го върна към федерацията за ново дело. Така се стига до ново наказване, което ще е 10 точки. Санкцията беше оповестена единствено половин час преди началото на гостуването на " Ювентус " на " Емполи " в Серия А.

 Точките са тук, само че не напълно: правосъдната борба за Точките са тук, само че не напълно: правосъдната борба за " Ювентус " стартира изначало

Клубът ще има право да апелира още веднъж в олимпийския комитет, само че занапред би трябвало да се запознае с цялото решение на федерацията.

" Първоначалните усещания са отрицателни, не сме удовлетворени от наказването. Очаквахме то да пристигна тъкмо преди мача, само че в този момент е прекомерно рано да разясняваме ", разяснява шефът по футболните въпроси на " Ювентус " Франческо Калво.

В новото дело, трето по еднакъв проблем за една година, съдът на федерацията оправда огромна част от ръководителите на " Ювентус ", отпред с някогашния вицепрезидент Павел Недвед.

Отделно УЕФА води следствие против " Ювентус " и може да го от европейските шампионати, даже отборът въпреки всичко да се класира за тях. През юни федерацията ще стартира ново дело против клуба - за прикриване на платени по време на пандемията от ковид. По него " Ювентус " също рискува лишаване на точки, само че за идващия сезон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР