Ювентус изтръгна равенство 1:1 срещу Севиля в първия 1/2-финален мач

...
Ювентус изтръгна равенство 1:1 срещу Севиля в първия 1/2-финален мач
Коментари Харесай

Ювентус се спаси от загубата срещу Севиля в 97-та минута!

Ювентус изтръгна тъждество 1:1 против Севиля в първия 1/2-финален мач посред им в Лига Европа. Голът за торинци падна в 97-та минута, когато резервата Лука Гати беше прецизен след корнер.Първият късмет в мача беше на сметката на Ювентус. Домакините проведоха бърза контраофанзива в 12-ата минута. Филип Костич беше изведен в наказателното поле. Той опита да приключи с диагонален удар по земя, само че изпрати топката в навън.

Пет минути по-късно пристигна отговорът на андалусийци. Войчех Шчесни не се намеси безапелационно. Лукас Окампос получи страховит късмет да стреля отблизо разстояние. Полският пазач обаче съумя да си поправи грешката.

В 19-ата минута Душан Влахович изскочи зад отбраната на Севиля. На два пъти той не съумя да преодолее Ясин Боно, като беше отсъдена и засада. В последвалата офанзива Костич получи отдясно и центрира остро по земя. Боно се размина с топката, а непростителен пропуск на празна врата направи Влахович. Сръбският национал прати топката високо над напречната греда. Така или другояче обаче Душан Влахович още веднъж беше зад последния в отбраната на испанците.

Към средата на първата част отбраната на Юве се пропука съдбовно. Със ужасно подаване Браян Хил изведе Лукас Окампос по десния фланг. Крилото напредна с топка в крайници и откри непокрития в наказателното поле Юсеф Ен-Несири. Той погледа къде е застанал Шчесни и насочи топката във вратата му за 0:1.

Две минути по-късно Ен-Несири можеше да удвои головата си сметка. Ювентус несъмнено беше ранен и не изгледаше на себе си. Нападателят се озова очи в очи с Шчесни, само че основно се намеси Данило, който мазета топката в последния миг. Имаше подозрения за засада, като обстановката беше много тънка.

Иван Ракитич затрудни оптимално Войчех Шчесни в 39-ата минута. Хърватинът стреля от границата на наказателното поле, само че полският пазач със сетни старания съумя да избие в корнер.

В добавеното време на първата част Юсен Ен-Несири шутира доста рисково. Топката мина доста близо около десния непряк дирек на вратата на домакините.

На почивката Масимилиано Алегри направи две промени в състава си, за ободряване на офанзивата. В игра се появиха Федерико Киеза и Самуел Илинг-Джуниър. Двамата раздвижиха играта в предни позиции.

В 50-ата минута Киеза потърси Влахович в наказателното поле. Нападателят обаче се размина с топката. Определено сърбинът нямаше ден и Алегри беше заставен да го размени.

В 63-тата минута Илинг-Джуниър си освободи пространство за изстрел и насочи подобен. Боно обаче внимаваше и съумя да избави.

Определено Севиля се бранеше добре и не даваше доста шансове на Ювентус. Междувременно торинци трябваше да бъдат доста деликатни, тъй че да не бъдат уловени на контраофанзива.

Мачът се поизнерви. Заради няколко по-груби нарушавания основният арбитър Даниел Зиберт раздаде една купчина жълти картони. Междувременно андалусийци доста ловко изцеждаха оставащото време до края с познатите хитринки в сходни случаи.

Пет минути преди приключването на постоянното време Ювентус с право претендира за 11-метров углавен удар. При едно центриране от фланга Адриен Рабио изпревари Лоик Баде, само че не съумя да нанесе първокласен удар, тъй като беше изритан от бранителя. Ситуацията беше подмината, макар че Баде по никакъв метод не игра с топката, а изрита в крайници френския национал. Рабио пострада и се наложи да му бъде превързан десния крайник. ВАР резервира цялостно безмълвие в обстановката и играта продължи. Домакините останаха в незнание за какво не получиха дузпа.Така се стигна до последните секунди на добавеното от съдията 6-минутно продължение и при корнер за Ювентус Пол Погба игра с топката и я прати над Боно към гол линията, а там Гати скочи и с глава я довкара в мрежата за крайното 1:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР