Юристката Жулвен Салим, завършила специалност Право“ във Варненския свободен университет

...
Юристката Жулвен Салим, завършила специалност Право“ във Варненския свободен университет
Коментари Харесай

Юрист от Свободния университет във Варна избра ВОС за своя стаж

 Юристката Жулвен Салим, приключила компетентност " Право “ във Варненския свободен университет избра Окръжен съд – Варна, с цел да премине наложителния й стаж. Тя беше приветствана от ръководителя на съда – арбитър Марин Маринов и административния секретар Красимир Чернев, оповестиха от пресслужбата на съда.

На всеки стажант се дефинира съдия-наставник от състава на Окръжен съд – Варна, който има уговорката да го запознае с работата по цивилен, наказателни и търговски каузи. Наставникът разпорежда и правенето на планове за правосъдни актове. 

Жулвен Салим показа, че за нея интерес съставлява облигационното и комерсиално право. От тази година на правосъдните претенденти се дава опция сами да изберат наставниците си.

Стажът планува юристът да прекара две седмици в областен съд, след това седмица в областен съд, по-късно две в административен съд. По седмица е належащо да бъде в окръжна прокуратура, в областен следствен отдел и най-после една седмица в районна прокуратура.

Стажантската брошура, в която е вписан самостоятелен календарен проект на финала се заверява от съответния съд, прокуратура и следствен отдел.

За да придобият юридическа дееспособност, стажантите се явяват на изпит, който се организира два пъти в годината.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР