Юридическият факултет към Софийския университет Св. Климент Охридски“ е сред

...
Юридическият факултет към Софийския университет Св. Климент Охридски“ е сред
Коментари Харесай

Първи в Европа и трети в света: СУ се нареди сред най-добрите университети по право

Юридическият факултет към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ е измежду най-хубавите в света. Той се класира на влиятелното трето място в интернационалната ранглиста на NICA, която съпоставя юридическите факултети по света въз основата на извършени надпревари. Преди него се подреждат само два университета в Сингапур.

NICA се занимава с разпространение на симулирани съдилища и правосъдни процеси под формата на надпревари. Данните от тях се събират и пазят, което разрешава „ да се съпоставят юридическите учебни заведения и да се разкрие способността им да порастват и да поддържат брилянтни мозъци “.

В листата вземат участие близо 1000 юридически факултети и правни образователни заведения. Точките се присъждат според от броя на тимовете, взели участие в надпреварата, тяхното равнище и кръга, до който е достигнал съответният колектив.

Така Софийският университет се подрежда и преди всичко в класацията на юридическите факултети в страната и в Европа.



Юридическият факултет на СУ е на второ място в света в посоки като „ Международен арбитраж “ и на шесто в „ Международно частно право “. Юридическият факултет печели предни места и в областите „ Посредничество и договаряния “, „ Право на Европейския съюз “, „ Международно филантропично право “, „ Международно обществено право “ и „ Международно право в региона на правата на индивида “.

В класацията на NICA влиза и Университетът за национално и международно стопанство. Юридическият факултет на УНСС се класира на 616-о място в света, на 206-о в Европа и второ в страната.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР