Юридическият екип на Илон Мъск изпрати ново известие до съда

...
Юридическият екип на Илон Мъск изпрати ново известие до съда
Коментари Харесай

Мъск се възползва от нов коз в съдебната си битка с Twitter

Юридическият екип на Илон Мъск изпрати ново уведомление до съда през днешния ден за преустановяване на договорката за придобиване на обществената мрежа от милиардера за 44 милиарда $, съобщи Си Ен Би Си.

Това се случва, след като  по-рано този месец някогашният началник на отдела за сигурност на Twitter Питър Затко упрекна компанията и „ изключителни дефекти “, свързани с поверителността, сигурността и модерирането на наличието.

На 8 юли юридическият екип на Мъск в началото подаде уведомление до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) за преустановяване на придобиването на Twitter. Адвокатите на Мъск настояват, че „ Twitter не е спазил договорните си отговорности “.

Последващо уведомление, разкрито на SEC, цитира изказванията, направени от Затко, като спомагателни аргументи за преустановяване на договорката.

„ Твърдения по отношение на избрани обстоятелства, известни на Twitter преди и към 8 юли 2022 година, само че неразкрити на Мъск преди и по това време, от този момент излязоха нескрито. Те дават спомагателни и разнообразни учредения за преустановяване на Споразумението за обединение “ написа Майк Ринглър, юридически представител на Мъск от Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, в писмо до правния началник на Twitter.

В писмото от името на Мъск се споделя, че жалбата на Затко „ включва изказвания за широкообхватно непозволено държание в Twitter, което е било известно на шефовете и висшите ръководители на Twitter, в това число (главния изпълнителен директор) Параг Агравал, и че това евентуално ще има съществени последствия за бизнеса на Twitter “.

Адвокатът на Мъск сподели, че по думите на Затко Twitter е в „ значително неспазване “ на отговорностите си по съглашението си с Федералната комерсиална комисия от 2011 година Писмото излага някои от другите обвинявания на Затко, в това число изказвания, че Twitter е „ неповторимо уязвим към систематични разстройства вследствие на повреди в центъра за данни или злонамерени участници “, нещо, за което висшето управление е знае, само че „ пренебрегва и пробва да прикрие “.

„ Тези изказвания, в случай че са окажат правилни, демонстрират, че Twitter е нарушил следните разпореждания на Споразумението за обединение, като по този метод дава на страната на Мъск правото да приключи Споразумението за обединение според неговите условия, както е по-подробно разказано по-долу “, се споделя в писмото.

От Twitter не са дали отговор незабавно на искане за коментар от Си Ен Би Си.

Съдебният развой Twitter и Мъск е плануван за 17 октомври в Делауеър.

Откакто предложи поглъщането на Twitter, Мъск се оплака, че броят на подправените или спам сметки в обществената мрежа е по-висок, в сравнение с се разкрива. В писмото от 8 юли правният екип на Мъск твърди, че компанията е „ не съумяла или е отказала да даде “ информация за тези сметки на изпълнителния шеф на Tesla.

Преди процеса през октомври, правният екип на Мъск е призовал подалия сигнал Затко, търсейки информация за спам сметките на компанията и хипотетичните уязвимости в сигурността.

До момента Досега юристите на Twitter и Мъск са изпратили над 100 призовки по делото, като те са ориентирани към огромни банки (Goldman Sachs, Morgan Stanley), известни вложители (Andreessen Horowitz, Sequoia), добре познати консултанти, известни компании, в които вземат участие членовете на борда на Twitter (Salesforce, Mastercard) и членове на антуража на Мъск, оповестява „ Ню Йорк таймс “.

Сред хората, получили призовки, личат още имената на създателя на Twitter Джак Дорси, ръководителят на Oracle Лари Елисън и вложителите Дейвид Сакс и Джо Лонсдейл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР