ЮНЕСКО предупреди, че нови 20 процента от учениците по света

...
ЮНЕСКО предупреди, че нови 20 процента от учениците по света
Коментари Харесай

ЮНЕСКО: Затварянето на училища заради COVID-19 може да доведе до катастрофа на поколението

ЮНЕСКО предизвести, че нови 20 % от учениците по света през 2020 година не са придобили главните умения за четене, предстоящи за възрастта им, заради частичното затваряне на учебните заведения по време на пандемията.

" Броят на децата с проблеми с четенето се е нараснал със 100 милиона, достигайки 584 милиона през предходната година, което е нарастване с повече от 20 %, което обезврежда напредъка, реализиран през последните две десетилетия ", се споделя в обстоен отчет на ЮНЕСКО, в който се приказва за " злополука на поколение”.

Този основен индикатор мери способността за четене на децата във втори и трети клас на началното учебно заведение всяка година, което е главно познание, което, в случай че не е солидно, може да попречи на образованието на учениците в дълготраен проект.

ЮНЕСКО се притеснява, че ще последва десетилетие на спиране заради пандемията, и прикани за изключителни старания, като въвеждане на курсове и тактики за компенсиране на този дефицит.

" Образованието би трябвало да бъде приоритет в ограниченията, подхванати поради здравна рецесия и в проектите за възобновяване. Международното съдействие би трябвало да бъде мобилизирано, с цел да се съблюдава главното право на обучение и да се обезпечи последователност в обучението”, съобщи генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле преди интернационалната среща на министрите на образованието в понеделник.

В отчета се показва, че 65% от държавните управления на страните с ниски приходи са понижили финансирането за обучение, спрямо 35% от страните с високи приходи.

" Загубите от учене “ ще бъдат най-високи в Латинска Америка, Карибите и в Централна и Южна Азия.

Училищата са изцяло затворени в към 30 страни, в това число Мексико, Унгария и Саудитска Арабия. Образователните институции са изцяло отворени в към половината свят (107), основно в Африка, Азия и Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР