Юлия Скрипал, която бе отровена миналия месец заедно с баща

...
Юлия Скрипал, която бе отровена миналия месец заедно с баща
Коментари Харесай

Юлия Скрипал отказа помощта на руското посолство

Юлия Скрипал, която бе отровена предишния месец дружно с татко си - някогашния шпионин Сергей Скрипал, съобщи, че не желае да се възползва от препоръчаните ѝ услуги на съветското посолство в Лондон. Това се споделя в публикувано от нейно име посредством английската полиция, представено от организация " Ройтерс. "

В него се добавя, че положението на татко ѝ остава съществено, както и че тя към момента страда от последствията от употребяваното против тях нервнопаралитично вещество. Нападението провокира една от най-големите рецесии след Студената война в британско-руските връзки.

" Имам достъп до фамилията и приятелите си и бях известена за своите съответни лица за взаимозависимост в съветското посолство, които учтиво ми предложиха да ми оказват помощ по всеки вероятен за тях метод ", уточни Юлия Скрипал. " Към момента не желая да се възползвам от техните услуги, само че в случай че размисля, знам по какъв начин да се свържа с тях. "

Руското посолство в Лондон се съмнява, че изказването фактически е било написано от рускинята. Това се споделя в известие на страницата в интернет на дипломатическата задача, представено от ТАСС.

" Както преди, желаеме да бъде удостоверено, че изказването фактически е на Юлия. Съмненията за това са огромни ", съобщи посолството. То добавя, че е видно, че текстът е формиран по метод да поддържа формалните изказвания на английските управляващи и по едно и също време да изключи всякаква опция за контакт на Юлия Скрипал с външния свят - " с консули, публицисти и родственици ".

Преди това съветското посолство в Лондон беше декларирало, че не му дават консулски достъп до 33-годишната Юлия Скрипал.

В понеделник тя беше изписана от болничното заведение в Солсбъри, където по думите ѝ била лекувана от хора с богат опит и към нея било проявено общително отношение.

Юлия Скрипал съобщи, че не е задоволително укрепнала здравословно, с цел да даде изявление за медиите, и добави, че показаните от братовчедка ѝ пред съветските медии изявления не са нито нейни, нито на татко ѝ. " Благодаря на братовчедка си Виктория за загрижеността ѝ за нас, само че апелирам да не ме посещава, нито да пробва да ме търси за момента ", се споделя в изказването.

След нападението от 4 март Юлия и Сергей Скрипал бяха в сериозно положение в продължение на седмици, само че след това започнаха да се усъвършенстват здравословно.

Англия упрекна Русия, че стои зад нападението с нервнопаралитичното вещество. Западни държавни управления, в това число американското, изгониха над 100 съветски дипломати. Русия отхвърли всякакво присъединяване в отравянето и отговори реципрочно на експулсиранията на дипломати. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (127)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР