Юлиан Софрониев, основател на Biodit © Юлия Лазарова Още по

...
Юлиан Софрониев, основател на Biodit © Юлия Лазарова Още по
Коментари Харесай

Компанията за биометрични технологии Biodit се готви да излезе на борсата

Юлиан Софрониев, създател на Biodit

© Юлия Лазарова Още по тематиката
" Биодит " създава устройство против шофиране в нетрезво положение

Компанията е подготвена с прототипа и кандидатства за ново финансиране по " Хоризонт 2020 "
11 фев 2018
Глобалната мрежа Endeavor утвърди още петима български бизнесмени

Подкрепа от организацията ще получат съоснователите на марката за дамски обувки by FAR и на платформата ClaimCompass
8 яну 2018
" Биодит " ще внедрява биометрични системи за сигурност в Белгия и Англия

Софтуерната компания е подписала контракти с дистрибутори на двата пазара и чака първите си огромни продажби до март 2017 година
17 яну 2017 Българската софтуерна компания " Биодит " разгласи, че има намерение да направи първично предложение на акции на Българската фондова борса (БФБ) през тази есен. Към момента не е ясно каква ще е търсената сума и също по този начин по кое време ще бъде импортиран проспект в Комисията за финансов контрол, оповестиха от сдружението. Мениджър на емисията ще бъде " Карол ".

Паралелно с това " Биодит " има намерение да стане първата компания, която ще се възползва от безвъзмездното финансиране в размер до 50 хиляди лева, което Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия отпуска за покриване на разноските по излизането на локалната борса. От организацията оповестиха тази самодейност за подкрепяне единствено преди месец и половина.

Това ще е второ IPO на Българската фондова борса през тази година, откакто производителят на месо " Градус " съумя да набере 81 млн. лева от пазара през юни. Към края на юли главният индикатор на Българска народна банка – показателят SOFIX, отбелязва спад от към 5% спрямо равнището му от началото на годината.

Средства от NEVEQ II

В същото време преди дни " Биодит " завърши сполучливо втори кръг набиране на финансиране. Фирмата притегли 500 хиляди лева от частния фонд Impetus Capital и фонда за рисков капитал NEVEQ II. Това е втора инвестиция на NEVEQ II в " Биодит ", откакто през 2016 година той утвърди 1.5 млн. евро за комерсиализация на продуктите на компанията в България и страни от Западна Европа. След това през 2017 година сдружението завоюва 50 хиляди евро по направление Транспорт на европейската стратегия " Хоризонт 2020 " по плана си Prevent, който цели създаването на апарат, предотвратяващ шофирането в нетрезво положение. Освен върху Prevent в този момент " Биодит " работи и върху план за система за биометрично заключване на дома, ориентирана освен към бизнеса, само че и към крайния консуматор, прецизираха за " Капитал " от компанията.

С какво се занимава компанията

" Биодит " създава и създава биометрични системи за надзор на достъп. Дружеството създава биометричната система за предварителната защита на автомобилна кражба – CarSec. През последните три години компанията е посочвана в отчетите на международния водач в пазарните изследвания Technavio като един от " най-обещаващите производители на биометрични технологии в идващите 5 години за автомобилната промишленост ". Изпълнителният шеф Юлиан Софрониев е измежду първите българи, станали част от световната мрежа Endeavor, която избира и подкрепя бизнесмени с хрумвания да се разраснат бързо на интернационалния пазар. Според обществения си доклад за 2016 година компанията е имала малко над 3 млн. лева активи и 280 хиляди лева доходи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР