Юлиан Ангелов Депутатите от ВМРО сложиха подписи под искането на

...
Юлиан Ангелов Депутатите от ВМРО сложиха подписи под искането на
Коментари Харесай

ВМРО подкрепи ДПС за създаване на анкетна комисия за българско гражданство


Юлиан Ангелов

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация сложиха подписи под настояването на Движение за права и свободи за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да обясни данни от медиите за корупционни практики при приемане на българско поданство.

" Ние желаеме в действителност да има такава анкетна комисия, с цел да може да се ревизира последните 20 години на кого е давано българско поданство, какъв брой изселници в Турция са получили българско поданство, без да имат право на това, когато Движение за права и свободи са управлявали страната. За да се разбере самата истина, тъй като чухме обвинявания за това, че имало търсени от Интерпол, които били получили българско поданство и надали не ние имаме общо с това ", сподели депутатът Юлиан Ангелов.

Напротив, акцентира той, тези случаи са за минали години, когато са управлявали Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Така че, заключи депутатът, точно тези две партии трябвало да дават пояснения, защото са назначавали съответните министри и заместник-министри.

Искането за основаване на краткотрайна анкетна комисия бе направено през вчерашния ден от Движение за права и свободи. Партията се базира на следствие на френското издание " Нувел обсерватьор ", съгласно което над 114 души, търсени от Интерпол, са получили български паспорти, а адвокати подготвяли документите за кандидатстване против суми от 500 до 3000 евро.

В следствие на френски публицист се посочвало, че са забъркани " минимум един министър и един вицепремиер от националистическите партии ".

Правилникът изисква минимум 48 депутати да внесат искане за анкетна комисия.

Това са много общи приказки, които не могат да са мотив за такова искане, съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров.

Трябва да посочат по-сериозни данни, с цел да се стигне до анкетна комисия, уточни Сидеров.

Той добави, че в случай че има данни за корупция, без значение коя партия засягат, дали " Атака ", Вътрешна македонска революционна организация или НФСБ, въпросът би трябвало да се проверява и, в случай че някой е подкупен, да си понесе следствията.

Движение за права и свободи си служат непрестанно с неистини и операции във връзка с Оперативна програма и Вътрешна македонска революционна организация и по тази причина ние желаеме да сме транспарантни, да подпишем тяхната подписка за анкетна комисия и в действителност да бъде разследвано, уточни Юлиан Ангелов.

Той обаче обърна внимание, че има решение на Конституционния съд, съгласно което не може да се сформира такава парламентарна комисия, тъй като се отнася за активността на президентската институция, а Народното събрание не може да я управлява. Въпреки това, по думите му, Движение за права и свободи, което е наясно с това решение, манипулира обществото, че националистите са " нещо неприятно и вършат някакво задкулисие ".

Ако такава комисия се образува въпреки всичко, акцентира депутатът, доста истини ще излязат на бял свят - " за дипломатически куфарчета, с които пътуваха през годините до разнообразни консулства в Турция, с цел да се раздават по остарели спогодби български паспорти на изселници, които нямат право на това, съгласно самите спогодби ", обясни Ангелов.

Депутатът напомни, че при кабинета " Орешарски " точно тогавашните ръководещи са спрели процеса за приемане на българско поданство на сънародниците ни от Македония, Албания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР