Юли 2021 г. е бил най-горещият месец в света, регистриран

...
Юли 2021 г. е бил най-горещият месец в света, регистриран
Коментари Харесай

Юли 2021 постави рекорд по най-високи температури в историят...

Юли 2021 година е бил най-горещият месец в света, регистриран в миналото, оповестява Федералната научна и регулаторна организация на Съединени американски щати, написа BBC.

Данните демонстрират, че комбинираната температура на земната и океанската повърхнина е била с 0,93 градуса по-висока от междинната за XX век от 15,8 градуса.

Това е най-високата стойност от началото на воденето на регистрите преди 142 години. Предишният връх, подложен през юли 2016 година, е бил подравнен през 2019 и 2020 година

Експертите считат, че това се дължи на дълготрайното влияние на изменението на климата, заяви Би Ти Ви.

В свое изказване Националната организация за океански и атмосферни проучвания съобщи, че това е мотив за безпокойствие.

" Този нов връх способства за притеснителния и унищожителен път, който климатичните промени обрисуват за земното кълбо ", сподели админът на организацията Рик Спинрад.

Данните демонстрират също, че юли е бил най-горещият месец в Азия, както и вторият най-горещ в Европа след юли 2018 година

По-рано тази седмица в отчет на Организация на обединените нации беше оповестено, че изменението на климата оказва " невиждано " влияние върху Земята, като някои промени евентуално ще бъдат " необратими в продължение на епохи до хилядолетия ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че констатациите са " червен код за човечеството ".

" Ако обединим напъните си в този момент, можем да предотвратим климатичната злополука. Но, както излиза наяве от днешния отчет, няма време за отсрочване и място за оправдания ", изясни Гутериш.

Авторите на отчета настояват, че от 1970 година насам световните температури на повърхността са се повишили по-бързо, в сравнение с през който и да е различен 50-годишен интервал през последните 2000 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР