Юксел Кадриев е имал много тежък период в живота, без

...
Юксел Кадриев е имал много тежък период в живота, без
Коментари Харесай

Юксел Кадриев: 4 месеца бях на легло, лекари спасиха живота ми

 Юксел Кадриев е имал доста тежък интервал в живота, насмалко съдбовен, за който съвсем не приказва към днешна дата. Лекар избавя живота на новинаря от bTV, откакто той прекарва на легло цели четири месеца.

За своите 48 години Юксел счита, че е възприел с отворени сетива житейските уроци, поднесени му от ориста, и най-много, поучил се е от събитията и хората, съпътствали го по пътя му.

" Всеки човек има разнообразни стадии в живота си. Движим се. Не съм същият, какъвто съм бил преди 5, 10 или 20 години. Друг човек съм, както и всеки естествен човек, който обича живота. Ако оставаш същия след всеки един ден, значи си пропуснал годините. Хората, които идват в живота ни, се появяват с някаква причина. Обикновено е, с цел да ни научат на нещо, да ни покажат нещо. Всичко е уроци. Няма значение дали по-късно ще остане огромна болежка или положително възприятие. Важно е да имаш сетива. Ако не си научиш уроците, дълго време ще се луташ ", прибавя Кадриев.

Един от научените от него уроци е обвързван с благодарността и по тази причина денят на новинаря стартира с думата " Благодаря " и приключва с нея. Но с особена боязън я изрича, когато заприказва за един специфичен човек, с значима задача в живота му. Човек, появил се на пътя на Кадриев, с цел да го избави от тъгите в тежък за него миг.

" Трябва да сме признателни на Бог, че се разсънваме здрави и че изобщо започваме деня си. Също по този начин, че ни разрешава да заспим в успокоение. Винаги има нещо, което осмисля деня ти. Ето ви образец... Преди години, след интервенция проф. Каракостов (става дума за известния неврогируг Васил Каракостов - б.р.) избави живота ми. 4 месеца бях на легло, а два от тях - в болница. Бях в невъзможност. В дословния смисъл. Но професорът идваше всеки ден и си говорихме по час-два. Тези диалози осмисляха деня ми. Важно е да намираш изхода. Няма значение дали си паднал седем пъти. Важното е да си станал осем ", споделя още Юксел.

До интервенцията си стига, откакто пет години по-рано получава тежка контузия от претоварване с фитнес уреди

Кадриев рядко повдига завесата на персоналния си живот поради боязън от корист от страна на знайни или незнайни за него хора. Пази се. А в последно време се е отдал на писането на стихове, тъй като в мерена тирада показва най-лесно страстите си.

" Писането на стихове постоянно е обвързвано с съответно положение, тъй като, с цел да изкараш чувство от дълбините на душата си, би трябвало нещо да се е случило, да е породило тези рими,  тези фрази да се зародят у теб. При мен се случва доста необичайно писането, тъй като, в случай че през днешния ден преживея нещо, което да ме раздруса отвред, хубаво или неприятно, си остава по този начин. Но след седмица, две, три, случилото се идва и потегля да става ясно в стихотворна форма. И аз просто пипвам и го протоколирам. Въобще не го мисля. То излиза от мен. Оставям го да отлежи и в множеството случаи то няма потребност от спомагателна редакция ", споделя новинарят пред Cultinterview.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР