Южнокорейците може скоро да могат да носят устройство в собствените

...
Южнокорейците може скоро да могат да носят устройство в собствените
Коментари Харесай

Южна Корея разработва нанотехнологична татуировка като устройство за наблюдение на здравето

Южнокорейците може скоро да могат да носят устройство в личните си тела под формата на особено направена татуировка, която автоматизирано ги предизвестява за евентуални здравословни проблеми, в случай че планът на теоретичен екип даде резултат.

Изследователи от Корейския институт за напреднали науки и технологии (KAIST) в град Даеджон югозападно от Сеул са създали електронно мастило за татуировки, направено от течен метал и въглеродни нанотръби, което действа като биоелектрод.

Свързано към устройство за електрокардиограма (ЕКГ) или различен биосензор, устройството може да изпрати показания за сърдечната периодичност на пациента и други жизненоважни индикатори като кръвна захар и лактат към екран или друго външно устройство.

Изследователите в последна сметка имат за цел да могат да се откажат от биосензори.

„ В бъдеще това, което се надяваме да създадем, е да свържем безжичен чип, интегриран с това мастило, тъй че да можем да споделяме или да изпращаме сигнал напред-назад сред нашето тяло към външно устройство “, споделя ръководителят на плана Стив Парк, професор по материалознание и инженерство. Такива монитори на доктрина могат да бъдат ситуирани на всички места, в това число в домовете на пациентите.

Мастилото е неинвазивно и е направено от частици въз основата на галий – мек, сребрист метал, употребен също в полупроводници или в термометри. Декорираните с платина въглеродни нанотръби оказват помощ за провеждането на електричество, като в същото време обезпечават устойчивост.

„ Когато се нанесе върху кожата, даже с търкане татуировката не се отделя, което не е допустимо единствено с течен метал “, споделя Парк.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР