Южнокорейската компания SK hynix остава най-големият доставчик на HBM памет.

...
Южнокорейската компания SK hynix остава най-големият доставчик на HBM памет.
Коментари Харесай

Търсенето на японското оборудване за производство на HBM памет е нараснало десетократно

Южнокорейската компания SK hynix остава най-големият снабдител на HBM памет. Но се оказа, че нейният съперник Samsung Electronics ще удвои производството на сходни артикули през тази година. А в този момент изненадващо Японската компания Towa отбелязва, че поръчките за профилирано съоръжение за пакетиране наизуст са се нараснали с един порядък през тази година. Информацията се базира на нарасналото търсене от страна на южнокорейските клиенти.

Японската компания Towa е най-големият снабдител на съоръжение за пакетиране на чипове, употребявано в производството на HBM чипове памет. Тя управлява към 60 % от международния пазар. Досега компанията се задоволяваше с доставката на една или две профилирани машини годишно. Причината бе, че индустриалните размери на самите HBM бяха лимитирани. За тази година, както отбелязва Nikkei Asian Review, базирайки се на управлението на Towa, е образувана поръчка за повече от 20 единици профилирани машини. Тя идва най-вече от огромните корейски клиенти. Въпреки това, както може да се съди по интензивността на китайската CXMT, другите клиенти също не си губят времето.

Технологиите на Towa разрешават запълване на празнините сред кристалите на паметта и подложката със специфичен състав. Той изключва достъпа на въздух и влага по време на работа. Компанията е постигнала точност, която ѝ разрешава да работи с пролуки от 5 микрона, на което оборудването на множеството съперници не постоянно е способно. Това е повода за нарасналото търсене на оборудването на Towa от корейските производители на HBM. Инвеститорите на фондовата борса също демонстрират интерес към компанията – цената на акциите на Towa се е повишила с 359% от януари предходната година насам.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР