Южноафриканските власти обявиха, че най-накрая са овладели повторно пламналия пожар

...
Южноафриканските власти обявиха, че най-накрая са овладели повторно пламналия пожар
Коментари Харесай

Пожарът в южноафриканския парламент най-после е овладян

Южноафриканските управляващи оповестиха, че най-сетне са овладели наново пламналия пожар в Народното събрание. Сградата на долната камара на законодателния орган обаче е изцяло унищожена, съобщи Ройтерс.

Националното заседание, което се намира в новото крило на парламентарния комплекс, е изцяло " разрушено от най-долу в дясната част до покрива ", сподели пред публицисти началникът на пожарната на Кейптаун Иън Шнетлер. Той добави, че " ще са нужни огромни ремонтни действия за възобновяване на вредите ".

Градската администрация на Кейптаун посочи, че пожарът е бил овладян в среднощ.

" Екипите си проправят път през наподобяващите на лабиринт коридори на постройката, помещение по помещение, до момента в който се пробват да локализират и унищожават " всички огнища. " Това е нескончаем развой, защото се постанова да бъде разглобявана дървената ламперия в някои пространства, с цел да бъдат открити вероятни скрити огнища ", се споделя в известието.

За възникването на пожара е упрекнат 49-годишен мъж, който бе изправен пред съда по пет обвинявания, в това число в тенденциозен палеж и владение на взривно устройство. Негов юрист съобщи, че клиентът му отхвърля обвиняванията и няма да се признае за отговорен.

Пожарът избухна в неделя. Вчера управляващите бяха почнали да изтеглят част от противопожарната техника, откакто обявиха, че пламъците са овладени, само че след това се оказа, че огънят отново се е разгорял, причинявайки още по-големи вреди на новото крило.

Пожарът аргументи и частичното срутване на покрива на издигнатото през 1884 година остаряло крило, в което се обитава горната камара на Народното събрание - Националният съвет на провинциите.

Съдът постанови обвиненият, който е гражданин на най-голямото гето в Кейптаун, Хайелитша, да остане в ареста до 11 януари, когато ще има чуване за неговото вероятно освобождение под гаранция. Прокуратурата се разгласи срещу условното му стартиране от ареста.

Говорител на прокуратурата на Западната капска провинция не пожела да посочи какво тъкмо взривно устройство е намерено у обвинения. Властите не загатнаха нищо за вероятен претекст.

Някои значими елементи от парламентарния комплекс въпреки всичко са избавени, като да вземем за пример музей с творби на изкуството и предмети от културното завещание на Южна Африка, в това число бродиран гоблен на приземния етаж на остарялата постройка на Националното заседание, " разказващ историята " на Източната капска провинция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР