Южна Корея затвори въздушното си пространство, за да осигури тишина,

...
Южна Корея затвори въздушното си пространство, за да осигури тишина,
Коментари Харесай

Полицейски ескорт и забрана за полети, докато половин милион корейци се явяват на ключов изпит

Южна Корея затвори въздушното си пространство, с цел да обезпечи тишина, и предложи полицейски конвой за закъснелите участници в изпитите в четвъртък, когато повече от половин милион възпитаници се явиха на изпити за банкет в лицей с високи условия.

Министерството на образованието на Сеул заяви, че тази година 508 030 възпитаници са се явили на годишния деветчасов изпит, чиито резултати са от решаващо значение за обезпечаване тук-там в най-хубавите университети.

Но множеството разтревожени родители, които оставят децата си на изпита и посещават локални храмове, с цел да се молят за триумф, акцентира по-широкото значение на изпита, чийто триумф се счита за ключ към доходоносна кариера и даже вероятности за брак.

Огромният напън върху учениците в свръхконкурентната просветителна система на Южна Корея е упрекван за депресията и самоубийствата измежду младежите, които са едни от най-високите в света.

Тазгодишният изпит, прочут на локално равнище като " Suneung " - редуциране от College Scholastic Ability Test, се организира за трета година в режим на ковид-ограничения.

Мерките, свързани с пандемията, не престават да засягат учениците, които ще би трябвало да си носят вода и обяд и да бъдат с маски по време на теста, който стартира в 8:40 ч. локално време (2340 GMT).

По време на обяда на учениците, които се явяват на изпитите, е планувано да се сложи тристранен заслон, който да ги защищава от другите като част от ограниченията за предварителна защита на коронавирус и им е неразрешено да беседват или да се хранят в групи.

Местната полиция беше извикана да транспортира закъснелите възпитаници с мотоциклети или с полицейски коли, с цел да влязат в класните стаи до крайния период 8:10 ч.,, както се е случвало в предходни години.

Видеозаписите на полицията, която докарва учениците към изпитните зали, са годишен обред за локалните медии, макар че тази година някои локални управляващи не разрешиха превозването с мотоциклети, базирайки се на проблеми с сигурността.

Национално значение

По данни на Министерството на образованието, измежду половин милион явяващи се на изпита тази година 2400 души са дали позитивен резултат за Covid-19 и ще се явят на теста в особено избрани за задачата центрове и медицински заведения.

Националното значение на изпита се показва в изключителните ограничения, които южнокорейските управляващи подхващат, с цел да отстранят всевъзможни разстройства, които биха могли да попречат на учениците.

Държавните ведомства, банките и фондовата борса отварят с един час по-късно от нормалното, с цел да се облекчи трафикът и да се подсигурява, че учениците ще дойдат в точния момент за изпита.

Всички излитания и кацания на летищата в страната бяха прекратени за 35 минути от 13:05 ч., когато се организираше пробата по британски език за слушане. Изключение има единствено за спешните кацания. Всички самолети във въздуха би трябвало да поддържат над 3000 метра височина.

Южнокорейското министерство на превоза заяви, че 77 полета - 18 от които интернационалните, са били пренасрочени поради изпита. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР