Южна Корея започна днес работата по подготовката за изграждане на

...
Южна Корея започна днес работата по подготовката за изграждане на
Коментари Харесай

Южна Корея строи на железопътна линия към границата с КНДР

Южна Корея стартира през днешния ден работата по подготовката за създаване на железопътна линия, която в бъдеще се възнамерява да се свърже със железопътната мрежа на Северна Корея и с съветската Транссибирска автомагистрала. Това заяви южнокорейският министър на превоза госпожа Ким Хьон-ме на тържествена гала в граничния град Косон, съобщи ТАСС.

"Този план освен ще способства за уравновесеното развиване на Република Корея, само че е и значима стъпка в подготовката за междукорейско съдействие в жп превоза ", акцентира тя, като добави, че нейното министерство възнамерява да приключи подготвителните работи до края на годината и да пристъпи към градежа на 110-километровата линия сред градовете Канин и Косон, добави тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Южна Корея регистрира най-силното стесняване на стопанската система си от 2008 година

Министърът на националното обединяване Ким Йон-чул съобщи на церемонията, че планът на стойност 2,3 милиарда $ сложи началото на "нова ера със основаването на стопански блок в района на Източно (Японско) море ".

Модернизирането и свързването на две жп линии в Южна и в Северна Корея бе измежду основните точки от взаимната декларация, подписана от водачите на двете страни на историческата среща на върха в граничното населено място Панминчжон на 27 април 2018 година Наблюдатели означават, че днешната гала цели да показва готовността на Сеул да извърши това заричане, добавя ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР