Южна Корея се подготвя за дълга битка срещу коронавируса, съобщава

...
Южна Корея се подготвя за дълга битка срещу коронавируса, съобщава
Коментари Харесай

Южна Корея се стяга за дълга битка срещу коронавируса

Южна Корея се приготвя за " дълга борба " против ковид, оповестява " Ройтерс ".

Сеул предложи предприятията да бъдат затворени, а обществеността и да се откаже от обществените контакти в продължение на 15 дни посредством непринудено обществено разграничаване. Южнокорейските управляващи обаче предизвестиха, че за тези, които не съблюдават ограниченията, целящи да лимитират разпространяването на болестта, ще има последици.

Премиерът съобщи в телевизионно послание, че държавното управление настоятелно предлага на религиозните, спортните и развлекателните обекти да преустановят активността си и хората да заобикалят всевъзможни обществени контакти и пътувания през идващите 15 дни.

Днес новите случаи на инфектирани с ковид в страната са 147, което е внезапен скок по отношение на броя им от предния ден - 87. По тази причина здравните специалисти в Южна Корея означиха нуждата да се приготвят за " дълга борба ", защото имат опасения за импортирани случаи и нови огнища.

С новите случаи общият брой на инфектираните с Covid-19 в страната към този момент е 8 799. Смъртните случаи пък нарастват до 104. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР