Южна Корея се опитва да разбере как известна севернокорейска бежанка

...
Южна Корея се опитва да разбере как известна севернокорейска бежанка
Коментари Харесай

Загадъчното завръщане на млада севернокорейка: Каква е истината?

Южна Корея се пробва да разбере по какъв начин известна севернокорейска бежанка се е появила в неделя по малкия екран в Северна Корея, с цел да опише за " пъкъла " на капиталистическия Юг, съобщи Франс прес.

Лим Джи-хьон, на възраст към 20 години, дойде в Южна Корея през 2014 година и бързо стана обществена персона, която постоянно бе канена в излъчвания за бежанците от Северна Корея.
North Korea defector returns home calling South 'capitalist hell' https://t.co/KP9gszCpGx pic.twitter.com/NIC2pOlrYk
— dwnews (@dwnews) July 19, 2017 В неделя обаче тя се появи в излъчен по севернокорейската телевизия видеоматериал, в който споделя по какъв начин визиите ѝ за живота в Южна Корея били откъснати от действителността.

" Заминах в Южна Корея с фантазията, че ще се храня добре и ще пребивавам добре, само че Югът не беше мястото, което си представях ", споделя тя и прецизира, че се надявала да стане актриса в Южна Корея.

" Всеки ден в Юга беше пъкъл. Плачех всяка нощ и си мислех за родината и за родителите ми в Северна (Корея) ", прибавя тя.
North Korea ‘may have kidnapped TV star defector Lim Ji-hyun' after she escaped to South Korea https://t.co/Ij0ZJNUU9X pic.twitter.com/4sIV2OPLRJ
— The Times of London (@thetimes) July 19, 2017 Лим Джи-хьон упреква южнокорейска телевизия, че я предиздвикала да лъже за живота ѝ в КНДР.

" Всичко, което споделих по малкия екран, беше написано, с цел да показа севернокорейците като невежи и глупави варвари ", споделя тя и прибавя, че се чувствала като " човешка сган ".

Лим изяснява, че " се прибрала вкъщи " предишния месец и в този момент живее със фамилията си в западния град Анджу.
หน่วยข่าวกรองเกาหลีใต้เร่งสอบว่า Lim Ji-hyun ผู้ลี้ภัยชาวเกาหลีเหนือที่กลายเป็นคนดังในเกาหลีใต้ ถูกลักพาตัวกลับประเทศหรือไม่ pic.twitter.com/bs7EgeNIri
— Walairak_PPTV (@walairak_ch) July 19, 2017 Не се знае обаче дали севернокорейката се е върнала непринудено. Южнокорейските медии позволяват, че тя може да е била отвлечена на границата сред Китай и КНДР при опит да се срещне със свои родственици, отбелязва Агенция Франс Прес.

Южнокорейската полиция е посетила нейното жилище и е прегледала банковите ѝ извлечения. Тя съобщи, че няма признаци Лим да е решила да промени живота си и да се върне в Северна Корея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР