Южна Корея съобщи за 43 нови потвърдени случая на COVID-19

...
Южна Корея съобщи за 43 нови потвърдени случая на COVID-19
Коментари Харесай

Южна Корея регистрира 43 нови случая на коронавирус

Южна Корея заяви за 43 нови доказани случая на COVID-19 в цялата страна и означи, че болестта е почнала да се популяризира оттатък столичната агломерация, която е център на нова вирусна вълна от края на май, съобщи Асошиейтед прес.

С новите случаи инфектираните с ковид от началото на епидемията стават 12 800, като 282 от тях са умряли, сочат данните от през днешния ден на южнокорейските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.

В Южна Корея бяха открити 39 случая на ковид

17от новите случаи са регистрирани в региона на Сеул, където живее съвсем половината от наброяващото 51 милиона души население на страната. Останалите нови инфектирани са открити в други огромни градове като Теджън, Куанджу, Пусан и Седжон. Дванайсет от новите случаи са импортирани извън.

Европейска комисия подписва съглашение с Япония в региона на въздухоплаването

Междувременно японското държавно управление заяви, че резервира рестриктивните мерки по границите си като се изключи случаите, когато става въпрос за филантропична нужда, съобщи Ройтерс, като се базира на информация от през вчерашния ден на уеб страницата на външното министерство. Властите оповестиха, че от на следващия ден забранителният им лист ще включва още 18 страни. Така страните, от които е неразрешено да се пътува до Япония, стават 129.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР