Южна Корея повиши нивото на опасност от тероризъм за пет

...
Южна Корея повиши нивото на опасност от тероризъм за пет
Коментари Харесай

Южна Корея бие тревога за риск от терористични атаки от КНДР

Южна Корея увеличи равнището на заплаха от тероризъм за пет дипломатически служби в района, оповестява " Ройтерс ".

Министерството на външните работи стимулира мярката, базирайки се на разследваща информация, че Северна Корея може да се опита да нарани южнокорейски чиновници.

Петте местоположения са посолствата на Сеул в Камбоджа, Лаос и Виетнам, както и консулства във Владивосток в Русия и в Шенън в Китай.

Нивото на заплаха от тероризъм беше нараснало от " Внимание " на " Тревога " - втората от четиристепенната подредба на Южна Корея, показваща, че възможностите за нахлуване са огромни, прецизираха от външното министерство.
 Южна Корея в подготвеност да отстрани водачите на КНДР при война
Южна Корея в подготвеност да отстрани водачите на КНДР при война

Напрежение на Корейския полуостров

Отделно от това Националната разследваща работа на Южна Корея съобщи, че има " редица индикации, че Северна Корея се готви да извърши терористични офанзиви против наши дипломатически чиновници и жители ", само че не даде детайлности за естеството на заканите.

Службата показва, че Пхенян е изпратил сътрудници в тези страни, с цел да затегнат наблюдението на южнокорейските задачи.

Севернокорейските медии разкритикуваха обвиняванията в тероризъм против КНДР като ръководени от Съединени американски щати старания за дискредитиране на съперниците на Вашингтон.

В изказването на външното министерство на Сеул се отбелязва и че Националният център за битка с тероризма на Южна Корея през днешния ден е провел среща за разискване на ограничения за отбрана на дипломатическите служби и работещите в тях чиновници.

По време на Студената война Северна Корея беше упрекната в осъществяването на няколко офанзиви против цивилни цели , в това число бомбени атентати на летище в Сеул и южнокорейски аероплан през 80-те години.

През 2017 година Съединените щати върнаха Северна Корея в листата на страните, спонсориращи тероризма, поради убийството на Ким Чен-нам - по-големият полубрат на севернокорейския водач Ким Чен-ун, което беше осъществено с нервнопаралитично вещество на летище в Малайзия.
 Ким Чен Ун зачерта обединяване с Южна Корея
Ким Чен Ун зачерта обединяване с Южна Корея

Севернокрейският водач упрекна Сеул, че търси колапс на режима и обединяване посредством усвояване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР