Южна Корея назначи професора по политология Ким Юнг-хо за новия

...
Южна Корея назначи професора по политология Ким Юнг-хо за новия
Коментари Харесай

Южна Корея избра критик на Пхенян като министър на обединението

Южна Корея назначи професора по политология Ким Юнг-хо за новия министър на обединяването на страната, отговарящ за връзките с Северна Корея.

Това решение на президента Юн Сук Йол провокира различия и може да в допълнение да обтегне връзките сред двeтe Кореи. Ким Юнг-хо е прочут критик на спазването на правата на индивида в Северна Корея и е заявявал, че обединяването на Корейските полуострови ще бъде допустимо, когато севернокорейският режим бъде свален.

" Ще направя всичко допустимо да разреша нуклеарния проблем на Северна Корея с кардинален метод и да изградя основата за възстановяване на междукорейските връзки ", сподели професор Ким пред кореспонденти след оповестяването на назначението. Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол избра в четвъртък закостенял академик и неприкрит критик на спазването на правата на индивида в Северна Корея за нов министър на обединяването на страната, отговарящ за връзките с Пхенян при рокада в кабинета.

Номинацията на Ким Юнг-хо , професор по политология в женския университет Сунгшин, идва в миг, когато Юн се пробва да притегли вниманието към нарушаванията на човешките права в Северна Корея и откакто напрежението на Корейския полуостров се усили.

Назначението на Ким Юнг-хо бе подложено на критика от опозиционната Демократическа партия, която го счита за несъответствуващ за позицията. Кабинетът на Юн съобщи, че професорът ще ползва учредена на правила и поредна политика по отношение на Северна Корея.

Новината за пренареждането в кабинета към този момент има и стопански последствия, като акциите на южнокорейски компании, свързани с междукорейското икономическо съдействие, се намаляват.

Министерството на обединяването играе значима роля в трансграничния разговор и продан, както и в проучването на нарушаванията на правата на индивида в Северна Корея и поддръжката на дезертьорите, които се заселват на юг.

Напрежението сред Северна и Южна Корея продължава от Корейската война през 1950-1953 година, когато страните се оказаха в техническо положение на война.
 КНДР упреква Съединени американски щати и Юга, че тласкат към нуклеарна война
КНДР упреква Съединени американски щати и Юга, че тласкат към нуклеарна война

Подобна на Корейската война от 1950-53 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР