Южна Корея изпитва сериозни последици от продължителни проливни дъждове, които

...
Южна Корея изпитва сериозни последици от продължителни проливни дъждове, които
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите на наводненията в Южна Корея

Южна Корея изпитва съществени последствия от продължителни проливни дъждове, които са предизвикали наводнения, свлачища и други произшествия. Деветима хора към момента са в неопределеност, а съответните служби интензивно организират избавителни интервенции.

Силите за незабавни обстановки са подкрепени от армията на страната, като над 10 000 бойци вземат участие в напъните за избавяне.

От началото на дъждовния интервал на 9 юли са доказани 41 смъртни случая, деветима души към момента са в неопределеност, а 35 са ранени. Последиците от наводненията са принудили около 12 780 души да бъдат евакуирани, а 28 600 домакинства са останали без електричество.

Президентът на Южна Корея, Юн Сук Йол, призова за готовност на всички налични запаси за избавяне на оживели, оказване на помощ на жертвите и осъществяване на възстановителни действия. Правителството възнамерява да разгласи най-засегнатите региони за специфични зони на бедствия, което ще подкрепи възобновяване.

Министерството на защитата изпрати съоръжение и 11 000 войници за поддръжка на избавителните интервенции и възобновяване на вредите. Големите последствия от наводненията са засегнали централните и южните елементи на Южна Корея, като изчезналите се рапортуват най-много в провинция Северен Гьонсанг и град Пусан.

Също по този начин, в централния град Чеонгджу бяха регистрирани 14 смъртни случая, след като 17 транспортни средства бяха блокирани в тунела при ненадейно наводняване. Причините за тези бедствия са свързани с изменението на климата, като eксперти поясняват, че по-топлата атмосфера води до по-чести и по-екстремни превалявания. Разрушителни наводнения са засегнали и други страни като Индия, Япония, Китай, Турция и Съединени американски щати през последните седмици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР