Южна Корея е предприела спешни мерки за справяне със социалното

...
Южна Корея е предприела спешни мерки за справяне със социалното
Коментари Харесай

Социално бедствие в Южна Корея заради замърсяването с прах

Южна Корея е подхванала незабавни ограничения за справяне със " общественото злополучие ", което се развихри поради замърсяването на въздуха след рекордни равнища тънък прахуляк , покрил огромна част от страната през последните седмици, написа английският в. " Гардиън ".

Парламентът на страната одобри през днешния ден редица закони, които дават на управляващите достъп до незабавно финансиране за ограничения, които включват наложително монтиране на пречистватели на въздуха с огромен потенциал в класните стаи и поощряване на продажбите на транспортни средства, които са на газ , защото генерират по-ниски излъчвания от тези, които работят с бензин и дизел.

Мерките ще дадат на държавните чиновници достъп до фонд за изключителни обстановки в размер на 2,65 милиарда $ , откакто се усилват рецензиите против президента Мун Дже-ин поради неуспеха му да се оправи с рецесията.

Замърсяването на въздуха се трансформира в главен политически въпрос , откакто концентрацията на фини прахови частици доближи рекордни нива в доста елементи на страната през предходната седмица.

Седем огромни града са претърпели рекордно високи концентрации на рисковите фини прахови частици, демонстрират данните на Националния институт за проучване на околната среда.
 Мръсният въздух убива 800 хиляди души годишно в Европа
Мръсният въздух убива 800 хиляди души годишно в Европа

Двойно повече от предходните оценки

Световната здравна организация предизвести, че замърсяването на въздуха съставлява сериозен риск за публичното здраве поради връзките му с голям брой дихателни и сърдечно-съдови болести.

Сеул към този момент вкара незабавни ограничения, като да вземем за пример ограничение на потреблението на транспортни средства, ограничение на потреблението на електроцентрали, работещи с въглища и понижаване на количеството прахуляк, генерирано от строителни обекти и електроцентрали. Но те са имали дребен триумф .

Кризата сътвори и търкания с Китай , който съгласно южнокорейски специалисти по публично здраве е виновен сред 50 и 70 % за замърсяването с тънък прахуляк в региона на Сеул , където живее съвсем половината от популацията на страната. Експертите настояват, че частиците от китайските пустини и заводи се придвижват на Корейския полуостров посредством преобладаващите западни ветрове.

Китайските управляващи обаче отхвърлиха изказванията и приканиха Южна Корея първо да дефинира дали нейните личните фабрики, електроцентрали и транспортни средства не са отговорни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР