Южен официално е пловдивският район с най-много жители. Новината първо

...
Южен официално е пловдивският район с най-много жители. Новината първо
Коментари Харесай

Официално! Южен е най-големият район на Пловдив по жители! Ще има ли още Оазис-и?

" Южен " публично е пловдивският регион с най-вече поданици. Новината първо за читателите на Plovdiv24.bg заяви райкметът Борислав Инчев.

По данни от 15 март " Южен " изпреварва досегашния лидер – " Централен ", с 16 дущи. Цифрите сочат, че към тази дата в първия са регистрирани 82677 поданици по непрекъснат адрес против 82661 поданици във към този момент втория. Отделно – регионът е втори по повърхност след " Северен ".

В тази връзка ще напомним мнението на един пловдивчанин, изпратено неатдавна до нас:

" Здравейте обичана медия. Вие сте източникът на информация, който не се тормози да показва действителните проблеми на Пловдив без цензура. Затова взех решение да споделя визията си за развиването на региона в който пребивавам точно с вас, надявайки се, че ще го публикувате.

Живея от както съм се родил в Кючука. Кварталът бе един от най-приятните за обитание - огромен, само че без да е претъпкан. Комбинираше соц блокове със старите къщи на локалните кореняк пловдивчани. Инфраструктурата позволяваше да имаме всичко към нас и то да е задоволително - лечебни заведения, магазини, детски заведения, спортна инфраструктура, само че...

Всичко хубаво свърши, когато стартира агресивното презастрояване на квартала. Постепенно старите къщи се превръщаха в кооперации, които в приземните си етажи, вместо гаражи, имаха магазини. Но въпреки всичко ситуацията бе търпимо.

Всичко хубаво за квартала обаче завърши с построяването на гетата, цинично кръстени " Оазис ".

Изключително попадение бе анализът ви, че  " Оазис " -ите са новите гета на Пловдив . Всеки който спори по тематиката, да иде да се увери персонално защо става въпрос. С построяването на Оазисите кварталът се пренасели съдбовно, а още по-лошо е, че този приръст продължава и  констатацията, която кметът Тотев направи пред вашата медия  преди няколко дни е напряко плашеща.

Друг огромен проблем е и видът на хората, които населиха " Оазис " -ите, аз ги назовавам новопловдивчани. Не ме интересува, а и съгласно мен няма значение, от къде са пристигнали, значим е манталитетът с който заляха квартала. 

Те са невъзпитани, нетолерантни на пътя, паркират умопомрачително, имат голямо самочувствие без покритие, извънредно нагли и нападателни са. Това най-малко е усещането ми от " конфликтите " ми с тях в кварталните магазини, заведения, паркинги и прочие. 

Може да звучи извънредно като оценка, само че съгласно мен сега се реализира същински геноцид над типичното локално обитаеми в Кючука и скоро кварталът ще е новата гето-спалня на Пловдив и равнището му ще падне под това на " Тракия ", а даже и на " Източен ".

Не мога да пропусна и тъжния факт, че ние от крайните региони на Кючука имахме неповторима панорама към Родопите, която това бетонно неразбирателство засенчи. Направо спря течението на пресен въздух от планината. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР