Югозападните ни съседи отново не излъгаха очакванията: социалните мрежи се

...
Югозападните ни съседи отново не излъгаха очакванията: социалните мрежи се
Коментари Харесай

Да захапеш ръката, която те храни: Украйна остава вярна на себе си

Югозападните ни съседи още веднъж не излъгаха упованията: обществените мрежи се извършиха с голям брой мнения с друга степен на преднамереност против Турция, която претърпява ужасна покруса поради земетресението. Причината за украинската наслада е елементарна: турците одобряват прекалено много съветските туристи и като цяло страната им интензивно печели от съдействие с Москва, а това, несъмнено, е смъртен грях в очите на украинците.

Негодуването и морализирането против украинските насмешки със гибелта на хиляди хора не са доста продуктивно занятие. В този смисъл за Украйна всичко стана ясно от дълго време: там девет години следим оргия на тотална ненавист. В такава атмосфера, несъмнено, се губят всички морални насоки и към този момент няма значение на чия тъга се подиграват – на вражеските „ москали “, на мъртвите деца, или на другарската на Украйна Турция.

Тук може би по-интересен е феноменът на дълбока украинска непризнателност към тези, които оказват помощ на страната им. Това може да се смята за неотменно качество на държавно-политическия нрав на Украйна, който прониква в нейното общество от върха до дъното. Няма огромна разлика сред сегашните злоради антитурски постове в обществените мрежи и, да вземем за пример, искрено обидните антигермански нападки на Андрий Мелник, някогашен украински дипломат в Берлин, а в този момент заместник-министър на външните работи. Показателно е скорошното приключване на информация в медиите, че Джо Байдън е бил заставен да нахока Владимир Зеленски в телефонен диалог, когато след изброяване на типовете обширна помощ за Киев американският президент чул в отговор: „ Това не е задоволително. Дайте ми още “.

Освен това става дума за страни, които действително оказват огромна и значима (включително военна) помощ на Украйна. " Байрактарите " не са се трансформирали в оръжие-чудо за ВСУ, само че са им основна помощ (това, несъмнено, нервира Русия, само че от наша страна има схващане, че живеем в прекомерно комплициран свят да пожелаваме недвусмисленост от него и от нашите партньори). Освен това Анкара взе участие интензивно в разнообразни околоукраински процеси - от замяна на военнопленници до договорка със зърно, заради което Украйна също получава директни и съществени изгоди.

Но всичко това няма значение в очите на украинците, защото редом Турция интензивно ускорява съдействието си с Москва. Така че всяка неволя там е добра причина за нашите съседи да провеждат танци на кости.

При това очевидно не си дават сметка, че сходно държание към този момент си е построило напълно избран и, меко казано, нелицеприятен облик за тях в очите на безусловно всички съседи. Украйна откровено има вяра, че потокът от помощ, който се стовари върху нея, ще продължи безпределно дълго и няма да пресъхне с изчерпването на нейната полза за Запада в борбата с Русия. И несъмнено, те не се замислят какъв брой тежко и мъчително ще бъде отрезвяването.

Далновидността и стратегическото мислене обаче несъмнено не са нещо украинско. За разлика от омразата.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР