Юдзуру Ханю обяви края на състезателната си кариера Носителят на

...
Юдзуру Ханю обяви края на състезателната си кариера Носителят на
Коментари Харесай

Евгени Плющенко: Ханю е най-голямата звезда в света на фигурното пързаляне

 Юдзуру Ханю разгласи края на спортната си кариера Юдзуру Ханю разгласи края на спортната си кариера
Носителят на два златни медала от олимпийски игри Ханю обяви оттеглянето си от спорта днес на специална пресконференция в Токио.

" Днес научих, че моят добър приятел, изключителен фигурист, най-голямата звезда в историята на фигурното пързаляне, Юзуру Ханю обяви край на кариерата си. Оценявам всичко, което той направи за фигурното пързаляне. Бих искал да му пожелая всичко най-добро и се надявам, че ще радва хората по целия свят с изпълненията си в шоупрограми. Успех в бъдеще, приятелю мой Юдзуру ", написа Плющенко.

Безспорен е приносът към световното фигурно пързаляне на Юдзуру Ханю, каза за ТАСС олимпийският шампион Алексей Ягудин.

" Когато видях съобщението за конференцията, бях 99 процента сигурен, че Юдзуру прекратява кариерата си. Дори въпреки информацията на сайта на японската федерация, че той остава и през сезон 2022/2023. Всичко хубаво, както и лошо рано или късно стига до логичен край, такъв е животът. И до ден днешен не виждам фигурист, който да се доближи до него като резултати. Каквито и да са моите лични симпатии, това, което той направи във фигурното пързаляне, няма как да не се види, бих казал - забранено е да не се оцени, каза Ягудин. 

" Да станеш двукратен шампион на Олимпиадата не е просто " излизаш, побеждаваш и си тръгваш ", това означава да издържиш, да страдаш и да се пързаляш на най-високо ниво повече от четири години. Всичко в света се променя, идват по-млади състезатели, с по-сложни програми. Но тези, които се отличават от другите спортисти, са единици ", добави бившият руски фигурист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР