Йосиф Панов - Пепелянката (14 победи, 7 с нокаут и

...
Йосиф Панов - Пепелянката (14 победи, 7 с нокаут и
Коментари Харесай

Йосиф Панов: Готов съм за реванш с Убиеца, ще го бия по-лесно от първия път

Йосиф Панов - Пепелянката (14 победи, 7 с нокаут и 3 загуби) се утвърди като един от най-хубавите български професионални боксьори. Той стана народен първенец в суперполусредна категория на огромната галавечер в " Арена Армеец " през октомври след зрелищна 10-рундова борба против Стилиян Костов - Убиеца.
Талантът дълги години е национал в подрастващите обединения на България. Той има бронзов орден от европейското състезание за юноши през 2011-а.
23-годишният плевенчанин е в серия от 12 следващи пбоеди. Той още веднъж ще се качи на кръга на 3 май. Пепелянката ще се бие с Иван Николов на галавечерта " Макс Файт " в столичния хотел " Маринела ".

- Йосиф, към този момент направихте един мач през 2019-а. Как се чувствате при започване на новия боксов сезон?
- Отлично. След галавечерта в " Арена Армеец " в края на предходната година се видя, че съм подготвен душевен. Бих се със самочувствие. Титлата на България е стъпка, която затвърди свършената работа с моя екип. Преди три седмици направихме тестов мач, с цел да видя в какво положение съм (победа с отричане против Сергей Стефанов във втория рунд). Получи се добре.
- Стилиян Костов - Убиеца има предпочитание за реванш след оспорваната борба с вас. Готов ли сте за втори мач?
- Ще му дам реванш. След първата победа към този момент ще ми бъде по-лесно. Тогава имаше повече напрежение. Атмосферата в " Арена Армеец " беше доста друга. Подгрявахме най-хубавите български боксьори Кубрат и Тервел. Бях по-притеснен. Сега това няма да го има.
- Следващото тестване е след няколко дни. Ще се биете с Иван Николов на галавечерта " Макс Файт ". Какво знаете за противника?
- Запознат съм с него. Изучавам го съвсем всеки ден. Тренирам особено за него. Изпитанието ще бъде рисковано, тъй като той няма какво да губи. Файтър, които размахва рискови крошета. В бокса може всичко да се чака. До последно не е ясно какво ще стане. Видяхте какво се случи в мача на Кубрат Пулев с Богдан Дину в четвъртия рунд. Трябва да дам всичко, с цел да печеля.
- Какви са вашите проекти за 2019-а?
- Целта е да се удрям за интернационална купа. Всички мачове, които сега върша, са като подготовка за по-голямата цел.
- Ще ви видят ли вашите родни почитатели на галавечер в Плевен?
- В града има хора, които почитат спорта. Това са общинският консултант Владислав Монов и националният представител Владислав Николов. Ще спомагат, с цел да се получи шоу. Идеята е да създадем галавечер със 7-8 мачове. За задачата имаме потребност локални спонсори да оказват помощ. Надяваме се да се срещнем с кмета и да ни дават за шоуто зала " Балканстрой ", в която дълго време течеше ремонт.
- Ако извършите самокритика, какъв брой огромен е вашият напредък спрямо предходната година?
- С мачове всичко се реализира. Все още съм млад. Желанието ми е да се удрям колкото се може по-често. Удоволствие е, а и се усещам сносно. Титлата на България е спомагателен тласък, с цел да упражнявам още повече и по-качествено. Доста по-упорит съм.
- В влиятелната ранглиста на " Боксрек " вие сте на второ място в ранглистата на най-хубавите български боксьори от всички категории. Зад вас са одобрени имена като Тервел Пулев и Спас Генов. Как приехте това самопризнание?
- Невероятно е. Дори не можех да допускам. Точно това написах и на моя управител Васко Алексеев. Много се изненадах, когато я видях. Мои другари пратиха фотоси. Останалите в Топ 10 в действителност са извънредно опитни и класни като Спас Генов и Тервел. Радвам се, че имам шанс по какъв начин трудът се възнаграждава. - Готов ли сте да последвате Кубрат, Тервел и Спас Генов и да заминете да упражнявате в чужбина?
- Определено имам сходно желание. Желанието ми е да върша спаринги с чужденци в Англия и Германия. Това доста ще помогне. Крачката ще значи развиване. В България към този момент няма с кой да упражнявам. Трудно се намират спаринги, които се раздават до дъно. Доста деен съм и държа движение. Има няколко момчета, които се въртат на рунд против мен. Понякога на минута и половина. Виждам, че нещата би трябвало да се трансформират.
- Освен играч помагате и в боксовата зала в Плевен като треньор. Надъхват ли се младите гении от вашите триумфи?
- Много съм благополучен, тъй като ми доставя наслаждение. Имам към този момент и няколко състезатели. Единият е Стилян Георгиев. Той е на 10 години. Сега ще взе участие на шампионат турнир. Другото момче е на 13 години и към този момент печели медали. Валентин Георгиев, на който също оказвам помощ, стана втори при мъжете на 52 кг. Благодарен съм на моя треньор Александър Владимиров, който ми даде тази опция. Освен, че се развъртвам в тази посока, изкарвам и някой лев, с цел да съм спокоен и да съм в залата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР