ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Израел наложи финансови ограничения на главната агенция

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Израел наложи финансови ограничения на главната агенция
Коментари Харесай

Израел задържа храна за 1,1 милиона палестинци в Газа, казва главната агенция на ООН за помощ там

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Израел наложи финансови ограничавания на основната организация на Организация на обединените нации, предоставяща помощ в линията Газа, мярка, която попречи на пратка с храна за 1,1 милиона палестинци да доближи до разтърсвания от война анклав, сподели шефът на организацията в петък.

Ограниченията задълбочиха рецесията сред Израел и UNRWA, чиито интервенции бяха застрашени след израелските обвинявания, че някои от служащите са взели участие в офанзивата на 7 октомври, която провокира войната на Израел в Газа. Тези обвинявания накараха главните страни донори, в това число Съединени американски щати, да спрат финансирането на организацията на Организация на обединените нации и сложиха бъдещето й под въпрос.

Директорът на UNRWA Филип Лазарини сподели в петък, че ескорт с храна, дарена от Турция седи от седмици в израелския пристанищен град Ашдод. Агенцията сподели, че израелският реализатор, с който работят, е получил позвъняване от израелските митнически управляващи, „ което им е наредило да не обработват никакви артикули на UNRWA “.

Това прекъсване значи, че 10...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР