Йенс Столтенберг осъди Русия заради предприетата "безразсъдна" атака срещу УкрайнаСъединените

...
Йенс Столтенберг осъди Русия заради предприетата "безразсъдна" атака срещу УкрайнаСъединените
Коментари Харесай

Джо Байдън: Путин избра войната, светът ще държи Русия отговорна

Йенс Столтенберг осъди Русия поради подхванатата "безразсъдна " офанзива против Украйна

Съединените щати и техните съдружници ще отговорят единно и уверено на тази "непредизвикана и неоправдана офанзива на съветските въоръжени сили " против Украйна, съобщи американският президентДжо Байдън, откакто в украинската столица Киев бяха чути детонации, съобщи Ройтерс.

"Президентът Путин избра да стартира преднамерена война, която ще докара до пагубна загуба на животи и до човешко страдалчество ", се споделя в изказването на Байдън.

"Само Русия е виновна за гибелта и разрухата, които тази офанзива ще донесе. Светът ще държи Русия виновна ", добави той. Байдън сподели, че през днешния ден ще разгласи спомагателни ответни ограничения, които ще бъдат наложени на Русия от Съединени американски щати и съдружниците им.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди Русия поради подхванатата "безразсъдна " офанзива против Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

"Категорично съдя Русия за безразсъдната офанзива против Украйна, която излага на заплаха живота на безчет мирни жители. Това е огромно нарушение на интернационалното право и сериозна опасност за евроатлантическата сигурност ", написа той в "Туитър ". И добави, че съдружниците от НАТО ще се срещнат, с цел да обсъдят по какъв начин да постъпят по отношение на новата съветска експанзия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР