Йелена Остапенко взе реванш от Барбора Крейчикова за поражението на

...
Йелена Остапенко взе реванш от Барбора Крейчикова за поражението на
Коментари Харесай

Безмилостна: Остапенко отпусна едва пет гейма на световната №3 и записа нов успех!

Йелена Остапенко " взе реванш " от Барбора Крейчикова за провалянето на Australian Open 2022 през днешния ден и още веднъж впечатли с представянето си на корта. В един оспорван мач, изпълнен с впечатляващи разигравания, международната номер 13 съумя да се наложи в поредни сетове с 6:3 6:2, с цел да си обезпечи осма поредна победа в Тура и нов четвъртфинал на равнище WTA, откакто през миналата седмица се поздрави с купата в Дубай.

Остапенко сподели убеден тенис още през цялото време на срещата, до момента в който нейната съперничка изпитваше съществени усложнения на сервис и преминаваше през куп тествания във всеки собствен гейм. Йелена първа излезе напред в резултата, отмъквайки противноковото подаване, но преднината на шампионката от Дубай не се задържа за дълго и тя самата позволи да бъде пробита за 3:2.

Последвалите минути бяха повече от оспорвани, само че Остапенко още веднъж сподели чудесна игра при посрещане, с което си обезпечи нов брейк и задатък от 4:2. Крейчикова направи всичко по силите си, с цел да се завърне в резултата, но това по този начин и не се случи и не след дълго сетът завърши в интерес на международната номер 13.

След почивката двете си размениха по един пробив, преди силите на корта да се изравнят. За малко обаче паритетът в резултата бе факт, защото представителката на Латвия увеличи ненадейно равнището си на игра и пое напълно самодейността в свои ръце. Остапенко осъществя пробив за 3:1, а след това международната номер 13 продължи да бъде настоятелна и за малко време пречупи още един път неуверения сервис на Крейчикова за задатък от 5:2. До края Йелена не изпита никакви усложнения да резервира водачеството си и безпроблемно довърши започнатото, класирайки се за четвъртфиналите.

Jelena ostapenko beats barbora krejcikova 6-3 6-2 in the 3rd round of the Qatar total energies open ( Getty )
— Phil (@tennis_phil)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР