Язовирите и реките у нас са готови за очакваното снеготопене.

...
Язовирите и реките у нас са готови за очакваното снеготопене.
Коментари Харесай

Емил Димитров: Язовирите и реките у нас са готови за очакваното снеготопене

Язовирите и реките у нас са подготвени за предстоящото снеготопене. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Днес той ревизира язовирите " Христо Смирненски ", " Йовковци ", " Копринка " и ВЕЦ-овете, които отработват енергийно водите на Стара планина.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/239637347901037
„ При топъл вятър и дъжд, снегът се топи с доста огромна скорост. Дали това ще се случва за 3 дни или 3 седмици, никой не може да каже. Затова се опитваме да освободим малко размер от язовирите, които към този момент са цялостни, тъй че да посрещнат първите води. Същевременно и реките като се изпразнят от огромния дъжд, да могат да не преливат. Не чакаме никаква криза”, сподели още той.

„ В язовир „ Копринка” имаме задоволително запас. Във всички други също сме оставили. От язовир „ Искър” също сме свалили вода, равна на едногодишното ползване на софиянци”, уточни Димитров. И добави: „ Язовир „ Копринка” е доста дребен, само че зарежда и три други. Ако го управляваме вярно, ще има вода и за енергетика, и за битови цели”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР