Яйцата са питателна и богата на полезни вещества храна, която

...
Яйцата са питателна и богата на полезни вещества храна, която
Коментари Харесай

6 причини, заради които яйцата са най-полезната храна на планетата

Яйцата са питателна и богата на потребни субстанции храна, която постоянно е определяна като „ естествения мултивитамин ”. Съдържат антиоксиданти и потребни за мозъка детайли, чийто дефицит е присъщ за доста хора. Даваме ви 6 аргументи да ги включите към ежедневното си меню.

1. Яйцата са измежду най-питателните храни на планетата – те са с богато наличие на витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини и още редица потребни съставки. Повечето хранителни субстанции се съдържат в жълтъка, до момента в който белтъкът е източник на протеини. Затова и има значение кое консумирате при някои диети.

2. Яйцата контролират равнищата на холестерола и понижават риска от сърдечни болести – те се грижат за повишение равнището на положителния холестерол и понижаване на този, който може да аргументи сърдечни проблеми. Черният ви дроб създава холестерол всеки ден, тъй че може да го ограничите оптимално, като намалите приема на храни, които го съдържат.

 6 аргументи, поради които яйцата са най-полезната храна на планетата

3. Яйцата съдържат холин - значимо за мозъка вещество, належащо за разнообразни процеси, допринасящи за вярното действие на целия организъм. Недостигът му е обвързван с чернодробни, сърдечни и неврологични болести. Холинът е извънредно значим за бременните дами. Той се съдържа в жълтъка на яйцето.

4. Яйцата съдържат висококачествени протеини и аминокиселини – протеините са главният конструктивен детайл на тялото, употребявайки се както за структурни, по този начин и за функционални цели.

5. Яйцата са богати на субстанции, които защищават от проблеми с очите – става дума за лутеин и зеаксантин, които се извличат от жълтъка на яйцето. Те защищават очите от нездравословната слънчева светлина. Тези антиоксиданти доста понижават риска от катаракта и макулна недъгавост.

 6 аргументи, поради които яйцата са най-полезната храна на планетата

6. Яйца за закуска – превъзходен и апетитен метод да се отървете от няколко непотребни кг – те са небогати на въглехидрати, само че богати на здравословни мазнини и протеини. Имат и свойството да поддържат ситостта ви по-дълго време. По тази причина, надали е изненада фактът, че яйцата са една доста потребна закуска, която в случай че ви стане табиет, може да ви помогне да загубите ненужно тегло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР