Явно все още има какво да замръзва в отношенията на

...
Явно все още има какво да замръзва в отношенията на
Коментари Харесай

Доц. Спас Ташев: Държавата ни не подкрепя действията на македонските българи

" Явно към момента има какво да замръзва в връзките на България и Северна Македония. В момента решаваме проблеми, натрупвани в продължение на 80 години. Затова не би трябвало да имаме илюзии, че можем бързо да размразим тези връзки ". 

Това разяснява доцент Спас Ташев от Института за проучване на популацията и индивида към Българска академия на науките, експерт по въпросите на миграцията и българите в чужбина, по БНР. 

" Продължаваме да тичаме след събитията, управляващите в Скопие ни изпреварват. Властите там ще се опитат да основат няколко български, следени от тях, организации, които да приказват от името на локалната българска общественост и по този метод да се направи опит за заобикаляне на част от проблемите ", сподели доцент Ташев. 

По думите му българската дипломация е слаба и има непоследователни дейности: " България позволи неточности, реално не поддържа дейностите на македонските българи. България няма своя информационна тактика по македонския въпрос. Ние сме положителни патриоти на думи, само че неприятни патриоти на дейности ". 

Експертът уточни още, че " през днешния ден РСМ не се трансформира в мултиетническа страна, както се твърди, а става двунационална - македоно-албанска страна, като и измежду двата етнически фактора има предпочитание да се потиска българския генезис, защото това е явно нещото, което дава традиция на държавността ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР