Явно е, че доста неща трябва да се променят. И

...
Явно е, че доста неща трябва да се променят. И
Коментари Харесай

Светослав Петров: Зареден съм с амбиция да променим нещата

„ Явно е, че много неща би трябвало да се трансформират. И като футболист съвсем всичко съм постигнал с труд и голяма мотивация, която като треньор ме следва неразделно. Така че съм зареден с огромна упоритост да променим нещата и в края на сезона „ Етър “ да не се намира на тази позиция. “

Това съобщи при представянето си новият старши треньор на етърци Светослав Петров.

Целта пред него и тима е в края на сезона да се намират над зоната на изпадащите, а колкото по-напред – толкоз по-добре.

В треньорския щаб други промени няма – негови помощници ще бъдат още веднъж Калоян Чакъров и Марин Стефанов, само че наставникът разгласи, че има предпочитание да бъде притеглен и кондиционен треньор.

„ Мога да кажа единствено положителни думи за Емо Луканов, тъй като се познаваме от дълго време с него и съм с доста положителни усещания. Има една добра основа, само че за жалост във футбола не постоянно се реализират резултатите. Обадиха ми се от „ Етър “, организирахме след това дълъг диалог. Доста мачове на „ виолетовите “ изгледах с изключение на този с „ Арда “ онлайн, гледах с „ Пирин “, „ Черно море “, имам визия за тима. Надявам се в късото време до мача с „ Хебър “ да срещна футболистите с концепциите, които имам по развиването на тима. Познавам по-голямата част от тях – работил съм с Ивайло Димитров, с Мартин Николов, засичали сме се с Тошев, Бакалов, да не изреждам всички. Имам взор, само че въпросът е кой какво демонстрира на терена. Може да сме най-хубави другари, само че в случай че не съм задоволен, ще седи на пейката. Който от играчите желае да работи по моя метод – супер, който не – си е за негова сметка “, уточни той.

„ Обичам да имам близка отдалеченост с играчите, само че за жалост границата е доста тънка и част от тях не осъзнават това. Най-важното за мен е отборната игра и тактическата дисциплинираност, тъй като не разполагаме с футболисти, които самостоятелно могат да решат изхода на даден мач. Ако „ Етър “ не стои добре като тим във всяка една минута от мача, ще му бъде мъчно да реализира резултати “, разяснява Светльо Петров.

„ Спортно-технически имаше някои неща, които не ми харесаха в последния мач. Но избирам тези неща да ги разясняваме вътре в съблекалнята с футболистите. Основният проблем е психически, което е обикновено след тези отрицателни резултати, другояче имат нужните качества. Психологията и мотивацията не трябва да се подценяват във футбола и ще работим тъкмо в тази посока. Искам „ Етър “ да е печеливш тим, който знае какво прави на терена и печели точки. За да сме в края на сезона на мястото, което заслужават тимът и градът “, добави новият ментор на „ болярите “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР