Ясно искам да заявя, че България има три ясни изисквания

...
Ясно искам да заявя, че България има три ясни изисквания
Коментари Харесай

Петков: Имаме изисквания към РСМ - включване на българите в Конституцията и договорът да се изпълнява

Ясно желая да заявя, че България има три ясни условия с цел да имаме напредък и за напредването по тематиката РСМ. Спазване на рамковата позиция, която беше призната от българския парламент, включване на българите в РСМ в конституцията на РСМ, с цел да могат техните права да са предпазени и трето, договорът за добросъседство да се извършва. Просто и ясно.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с еврокомисаря по разширението Оливер Вархеи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това са били нашите полемики и преди и в този момент с еврокомисаря. С това благодаря на комисаря, добави Петков.

Все още няма решение, което доста ни фрустрира, тъй като не можем да продължим с процеса на присъединение, разяснява комисар Вархеи.

Очаквам към момента поддръжката на България и работим за това с всички тези диалози, които организирах тук в София, в подобен постоянен порядък и в Скопие, най-сетне европейската вероятност за РСМ ще се обясни и укрепи. Бихме желали да забележим реализирано съглашение през юни, по тази причина се срещам с премиера и с външния министър се срещнах тази заран, ще се срещна и с президента, добави Вархеи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР