Ясно е срещу кого ще се изправи българската звезда на

...
Ясно е срещу кого ще се изправи българската звезда на
Коментари Харесай

Тежко препятствие за Гришо във втория кръг в Париж

Ясно е против кого ще се изправи българската звезда на тениса Григор Димитров във втория кръг на втория шампионат за годината от Големия шлем - Ролан Гарос. Второто затруднение пред него е един от любимците в конкуренцията Марин Чилич.

Хърватинът, който е стигал до №3 в света, сходно и на българския си противник, в този момент е подложен под №11 в главната скица. Той не изживява най-силния си интервал на клей, само че въпреки всичко няма по какъв начин да бъде подценяван.

Чилич се оправи в първия кръг с непоставения италианец Томас Фабиано без доста старания. За малко повече от два часа той надви с 6:3, 7:5, 6:1 и продължава пътя си напред. А борбата с Димитров се обрисува да е много забавна.

Статистиката сочи, че хърватинът е големия любимец. Двамата до момента са се срещали общо пет пъти, като българинът има единствено една победа. Тя пристигна през 2015 година на Мастърса в Париж на закрито, а във всички останали случаи триумфирал е Чилич.

Интересното е, че те до момента в никакъв случай не са се срещали на клей, а аленото несъмнено не е най-любимата настилка на хърватина. Неговите триумфи са на твърдите кортове в Бризбейн, Париж, Синсинати и на Олимпийските игри в Рио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР