Ясни са проектите за разкрасяване на Враца по „Малки граждански

...
Ясни са проектите за разкрасяване на Враца по „Малки граждански
Коментари Харесай

Вижте какви проекти на граждани ще разкрасят Враца

Ясни са плановете за разкрасяване на Враца по „ Малки цивилен начинания 2019 “, научи организация BulNews. На постоянно съвещание на общинския съвет през вчерашния ден локалните сенатори утвърдиха за финансиране 21 плана. Докладната беше импортирана за разглеждане от съветничката Хенриета Георгиева, която е ръководител на непрекъснатата комисия по стратегии с европейско и национално финансиране.
Постъпилите оферти от поданици на общината са били 42, само че комисията е одобрила едвам 21, тъй като някои не са отговаряли на критериите, а други места, планувани за разкрасяване от врачани, към този момент са попадали в сметките на общината за реновиране.
Недоволството си от критериите за одобряването на плановете изрече кметът на село Бели Извор Кирил Илиев, който за поредна година беше отсечен от комисията. Той съобщи, че е извънредно време критериите за одобрение на плановите оферти да бъдат изменени, с цел да може да се вършат и други стойностни неща, които да останат години наред. Илиев предвиждал в селото да се направи барелеф, който щял да коства към 5-6 000 лв.. Направата на монумента щяла да се дофинансира от кметството.
Георгиева се съгласи, че планът му е в действителност стойностен и добър, само че по разпоредбите и критериите сега нямало по какъв начин да се одобри финансирането му. Тя предложи другата година съветниците да гласоподават смяна на разпоредбите, с цел да може да се финансират и други планове, с изключение на градинки и кътчета за отдих.
Предлагаме ви да видите с какви планове инициативните врачани ще разкрасят града с безвъзмездния си труд в галерията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР