Ясна демонстрация на подкрепа в ключови направления направи ДПС при

...
Ясна демонстрация на подкрепа в ключови направления направи ДПС при
Коментари Харесай

ДПС почти обеща подкрепа за кабинет на Мария Габриел

Ясна проява на поддръжка в основни посоки направи Движение за права и свободи при срещата си с претендента за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел. На диалозите придвижването бе представлявано не от водача Мустафа Карадайъ, а от заместника му Йордан Цонев и група народни представители. 

Цонев избра да стартира с насърчаваща вежливост:

" На България й отива да има жена министър-председател. Ние в Движение за права и свободи имаме подобен принцип – когато има значима и виновна работа, се обръщаме към дамите. Така че ви пожелаваме и се надяваме да завършите сполучливо мандата, който ще получите ", сподели той на Габриел.

В началото на срещата тя пък от своя страна подчертава на основната дума, с която стартира диалозите в търсене на поддръжка за кабинет - разговор. Именно това е думата, която от Движение за права и свободи през последните месеци натъртват неведнъж като наложително изискване за нормализиране на политическия живот у нас.

В продължение на общителния звук Габриел похвали Движение за права и свободи. " През миналите 14 година с немалка част от вас – сегашни и някогашни – сме работили и реализирали резултати, ясно сме отстоявали евроатлантическата интеграция на България в опит политическите решения да носят изгода на хората и да дават вероятност ", сподели тя. 

И срещна гостите си с, включително идното искане за премахване на основния прокурор Иван Гешев, в случай че стане министър-председател. 

" Имате нашата цялостна поддръжка по тази тематика. Смятаме, че има насъбрано напрежение в обществото и този приоритет би трябвало да бъде решен. Затова приветстваме тази ваша самодейност ", повтори Йордан Цонев думите на ръководителя Мустафа Карадайъ от по-рано през днешния ден.

Нататък ревюто му се концентрира в това да изброи каква част от целите на Мария Габриел в действителност са били стартирани и защитавани от Движение за права и свободи хрумвания и оферти обратно в годините - напимер за правосъдна промяна, за " зелените " европейски планове. И заключи: " Голяма част от тези цели са и наши цели ".

И домакини, и посетители се съгласиха, че за излизане от рецесията е належащо да се сформира постоянно държавно управление.

" Да, задаваме си въпроси, които ще откроят разлики. Но ми се желае да намерим това, което сплотява и сплотява ", сподели Мария Габриел.

" Различията са пиедестал, върху който са построени нашата политика и идеологически облик. За нас те не са проблем ", отговори Цонев.

Срещата продължи при закрити порти. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР